Uusi tooteid: lase end matta rahvusmustriga puusärgis

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vöökirjalised puusärgid
Vöökirjalised puusärgid Foto: Barem ÕÜ

Eestist tabanud rahvuspapude, -kummikute, -vihmavarjude ja muude rahvariidemustriga kaunistatud toodete buum jätkub: turule ilmusid rahvusmustriga kirstud.


Väärtustamaks rahvuslikku käsitööd ja mustrikirja on Eesti matusetoodete valmistaja ja hulgimüüja Barem OÜ loonud rahvusliku vöökirja mustriga kaunistatud puusärkide sarja.

«Nagu igas valdkonnas, nii ka meie alal tuleb tootearendusega tegeleda ja uusi tooteid välja mõelda, et silma paista ning teistest eristuda,» ütles Barem OÜ turundusjuht ja juhatuse liige Kristjan Urvet.

Puusärkide sarja kahe erineva tooniga vöökirja mustrit on kohandatud Eesti matuse tavasid arvestades tagasihoidlike ja soliidsete värvilahendustega.

«Kahe erineva värvigammaga mustrite valik on esialgu piisav, sest need sobivad meie traditsioonide kohaselt põhiliste kangatoonidega. Tumesinise ja helehalliga vöökiri sobib nii siniste kui hallide kangastega. Pruuni ja beeži tooniga mustrit paigaldame beeži kangaga kaetud puusärkidele,» rääkis Urvet.

Tema sõnul võib rahvusliku vöökirja mustriga luua piiramatult erinevaid kujunduslike lahendusi, kuid Barem OÜ põhivalikus on hetkel vöökirjaga ääristatud servadega mudel ning kaaneosale loodud risti motiiv.

Vöökirjaga puusärgid on esindatud enamikus matusebüroodes üle Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles