Eestisse võib tulla kaks MTV auhinda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTV-Eesti
MTV-Eesti Foto: Repro

1. novembril Münchenis Olümpiahallis toimuval MTV Euroopa muusikaauhindade (EMA) jagamisel on võistlustules ka kaks Eesti ansamblit – noortebänd Bedwetters ja mullugi preemiat püüdnud Tanel Padar & The Sun.

Tänavuse noortebändide festivali võitja Bedwetters pääses poolfinaali «Euroopa uute helide» kategoorias. Konkureerib 18 noort artisti üle Euroopa, kes jätkavad EMA veebiportaalis www.sonyericsson.com/mtvema häälte kogumist. Bedwettersi konkurentidest on meile ehk tuntuim põhjanaabrite Sunrise Avenue.

EMA galale lennutab MTV omal kulul kolm enim hääli kogunud noort artisti. Gala toimumise päeval jätkub veebi- ja SMS-hääletus, mis lõpeb show’ ajal. Enim hääli kogunu saab lisaks auhinnale ka võimaluse galal esineda.

Parima Balti artisti kategoorias esindab Eestit aga Balti riikides populaarne punt Tanel Padar & The Sun, kel tuleb rinda pista Double Faced Eelsi ja Tribes of the Cityga Lätist ning Jurga ja Skampiga Leedust.

Suurejoonelisel galal jagatakse Snoop Doggi juhtimisel üheksa põhikategooria auhinda. Huvilised saavad võitjate valikul kaasa rääkida, sest just rahvas valib nominentide seast oma lemmiku ning enim hääli saanu saabki võitjaks. Veebihääletuse tulemusel on edukaim artist Justin Timberlake, kes kandideerib neljale auhinnale – videotäht, aasta kontserdiartist, parim hiphopartist ja sooloartist.

Lisaks selgub galal «Euroopa uue heli» võitja ning teatatakse kakskümmend erineva kohaliku artisti auhinna võitjat. Oma lemmikute poolt saab hääletada veebis www.mtvema.com ning «Euroopa uute helide» kategooria võitjat juba nimetatud Sony Ericssoni kodulehel.

Otseülekanne Münchenist on MTV Eesti eetris 1. novembril kell 22.

Nominendid

• Aasta rokk-/alternatiivmuusika artist:

30 Seconds to Mars, Evanescence, Fall Out Boy, Linkin Park, My Chemical Romance

• Parim r’n’b/hiphopartist: Beyoncé, Gym Class Heroes, Justin Timberlake, Kanye West, Rhianna, Timbaland

• Aasta bänd: Fall Out Boy, Good Charlotte, Linkin Park, My Chemical Romance, Tokio Hotel

• Aasta kaasakiskuvaim lugu: Amy Winehouse «Rehab», Beyoncé ja Shakira «Beautiful Liar», Mika «Grace Kelly», Nelly Furtado «All Good Things (Come To An End)», Rhianna feat Jay-Z «Umbrella»

• Aasta album: Akon «Konvicted», Amy Winehouse «Back to Basics», Avril Lavigne «The Best Damn Thing», Linkin Park «Minutes to Midnight», Nelly Furtado «Loose»

• Rahvusvaheline artist: 30 Seconds to Mars, Depeche Mode, Fall Out Boy, My Chemical Romance, Tokio Hotel

• Aasta kontserdiartist: Arctic Monkeys, Beyoncé, Foo Fighters, Justin Timberlake, Muse

• Videotäht: Bat For Lashes «What’s A Girl To Do», Chemical Brothers «The Salmon Dance», Foo Fighters «The Pretender», Justice «D.A.N.C.E», Justin Timberlake «What Goes Around», Kanye West «Stronger»

• Aasta sooloartist: Avril Lavigne, Christina Aguilera, Justin Timberlake, Mika, Nelly Furtado, Rhianna

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles