Galerii: Lilli Jahilo kollektsioon Disainiööl

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval, 25. septembril toimus Disainiöö raames ka moeshow «Moedisain teie teenistuses». Lilli Jahilo esitles oma kollektsiooni nimega Tatau.

Lilli Jahilo usub, et tänapäevases globaliseerunud maailmas on suurenenud vajadus isikupäraste ja kordumatute esemete järele.

«Tundub, et masstoodang ei rahulda enam inimeste vajadusi, sest sellel puudub hing. Tegeledes käsitikandiga ja ornamendiga, hakkas mulle huvi pakkuma tätoveerimiskunst, sest oma olemuselt ja teostamisviisilt baseeruvad nad sarnastel põhimõtetel,» selgitas Jahilo oma kollektsiooni tutvustuses.

Oma Tatau-kollektsiooniga soovis ta esile tuua seda iidset ja isiklikku kunsti, mis on pakkunud suurt kõneaeinet läbi sajandite, ent pakkunud selle kandjale kaitset kurja eest, tähistanud grupi identiteeti, hoidnud elus mälestusi ning olnud kordumatuse sümboliks.

Enim inspireerisid teda Ameerikas - Euroopas levinud klassikalised tätoveeringud möödunud sajandi esimesest poolest ning Jaapani traditsioonilised tätoveeringud ja koloriit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles