ÜRO nimetas tulnukate kontaktisiku?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mazlan Othman
Mazlan Othman Foto: Wikipedia.org

Kinnitamata andmetel nimetas ÜRO kontaktisiku, kes vastutab  tulnukatega suhtlemise eest.

Selleks on Malaisia astrofüüsik Mazlan Othman, edastab News of the World.

Kui Maale saabuvad tulnukad nõuavad, et «viige meid oma juhi juurde», siis viiakse ta Othmani juurde.

Malaisia astrofüüsiku sõnul ei pruugi kaugel olla aeg, kus me mõne teise universumis leiduva eluvormiga kokku puutume. Seda selle tõttu, et viimasel ajal on avastatud üsna mitmeid meie Päikesesüsteemi sarnaseid süsteeme.

Othman juhib ÜRO vähetuntud haru The United Nations Office for Outer Space Affairs (UNOOSA).

«Maavälise elu otsingute jätkumine tekitab lootuse, et ühel päeval saab inimkond senitundmatu eluvormiga kontakti. Selleks tuleb ettevalmistusi teha ja valmis olla. Isegi ÜROl on olemas vajalik allüksus ja programm,» selgitas naisteadlane.

Siiani ei olda aga üksmeelel, kuidas peaks tulnukaid vastu võetama. Soovitatud on tugineda 1967. aasta Outer Space Treatytile. Selles sätestatakse, et Maa elanikkonda tuleb kosmosest saabujate vastu kaitsta ning tulnukad steriliseerida.

Othmani sõnul ei peaks asja nii drastiliselt suhtuma, vaid tulnukate suhtes sõbralikkust üles näitama.

Alles hiljuti hoiatas kuulus briti füüsik Stephen Hawking, et kui inimkond peab võimalikeks tulnukate rünnakuteks valvel olema.

«Kui nad on oma planeedi varad ära kulutanud, suunduvad nad oma suurtel laevadel uusi elupaiku otsima. Nende teele võib jääda ka Maa. Nemad on siis nagu Christoph Kolumbus ja meie nagu põlisameeriklased, keda hävitama asutakse,» nentis Hawking.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles