Uue telekanali avamise lükkasid edasi kõrged edastamishinnad ja kesine reklaamiturg

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanal 2 uue kaabelkanali avapäev lükkus edasi.
Kanal 2 uue kaabelkanali avapäev lükkus edasi. Foto: Toomas Huik

Homme, 1. oktoobril pidi kaabellevivõrkudesse ilmuma uus telekanal, Kanal 12, kus näidatakse kultuuri-, meelelahutus-, uudiste-, noorte-, ja lastesaateid ning dokumentaal- ja mängufilme.


Paraku palus AS Kanal 2, kes uu kaabelTV kanali käivitada soovis, eile kultuuriminister Laine Jänesel kanali avamise tähtaega poole aasta võrra edasi lükata. Uue plaani kohaselt käivitub Harju, Lääne, Lääne-Viru, Ida-Viru, Järva, Jõgeva, Tartu, Pärnu, Valga, Viljandi, Rapla, Põlva ja Võru, Hiiu ja Saare maakonnas edastatav telekanal 4. aprillil 2011. aastal.

«Me palusime kultuuriministrilt litsentsitingimuste täitmiseks pikendust,» ütles AS Kanal 2 juhatuse liige Urmas Oru.

«Põhjuseid on mitu. Jätkuvalt on meil segane olukord firmaga Levira, kes levitab meie teleprogramme. Me vaidleme uue digitaalajastu lepingutingimuste üle.» Oru summeeris, et Levira soovib telekanalite edastamise eest rohkem raha, kui Kanal 2 on valmis maksma. See on Oru sõnade järgi Levira ja kõikide Eesti telekanalite vaheline vaidlus.

«Teine põhjus oli see, et maailmas pole [majandus]olukord nii optimistlik, et oleks jõudu ja tahtmist uusi plaane teha,» viitas Oru reklaamituru nigelale olukorrale.

«Meie esialgsed prognoosid olid optimistlikumad ja pidasime võimalikuks alustada Kanal 12 programmi esitamisega käesolevast sügisest. Lähtudes aga reaalsest olukorrast oleme jõudnud järeldusele, et programmi edastamise algusaega tuleb edasi lükata,» seisab AS Kanal 2 poolt Laine Jänesele läkitatud kirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles