Nyrok City peab sünnipäeva koos Peeter Pasaga

, muusikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nyrok City viis aastat tagasi Tartus.
Nyrok City viis aastat tagasi Tartus. Foto: LAURI KULPSOO/PM/SCANPIX BALTICS

«Peeter Pask on tagasi!» levis kevadel punkringkondades kumutuli. Seitsme aasta eest kodumaalt ning legendaarse Tartu hardcore-punk ansambli Nyrok City ridadest lahkunud laulja naasmine tekitas sahinaid ja kahinaid: «Kas ta teeb jälle bändiga kontserte?»
 


Muidugi teeb! Kaks neist toimuvad sel reedel Tartus ning laupäeval Tallinnas. Põhjuseks endise (või endiselt?) skandaalse ansambli seitsmeteistkümnes sünnipäev.

Tänapäeval on Nyrok City segu uuest ja vanast. «Meil on nüüd nii, et Pets ja Edy ainult laulavad. Kitarri mängivad Runo ning Oskar ja bassi Karlis Kraana.» valgustab bändi ainus püsiliige inimrütmimasinist Roll koosseisu ning täpsustab, et seda seltskonda on bändi austajad üllatavalt hästi vastu võtnud: «Pets on Nyrok City kaubamärk ja paljud on öelnud, et nad on seda Nyrok Cityt kaua oodanud.»

Ka legendaarne solist ise on rahul: «Lahe, mulle meeldib! Meil klapib hästi – kokkumäng ja kõik. Ma olin algul natuke skeptiline, et mingid noored tüübid – Rolli tean juba 89ndast – aga siis vaatasin kuidas nad mängivad!» Peeter täpsustab, et nüüd kui ta enam ei joo, on bänditegemine lausa kaif.

Sünnipäevapeol Tartus astuvad lisaks praegusele põhikoosseisule külalistena üles ka Nyrok City liikmed erinevatest aegadest. Tallinnas peaks idee järgi lavale astuma omal ajal koos Nyrok Cityga Tartust endale teed rajama hakanud tööstusrokijõugu Pedigree solist Bonne.

Erikülalistena teevad kontsertidel kaasa lisaks Nyrok City eakaaslastele Tartu pundile Tüse Asi ja Tallinna mürarokitriole Zahirile ka praeguse põlvkonna punkbändid. Tartus Shitflowers ja Dekadendz Project ning Tallinnas Giuseppe Perverdi Big Band. «Zahir on vanakool. Perverdisid ma ei tea,» iseloomustab kaasesinejaid Pets.

Uus plaat paneb hullu pommi alla

Koosseisumuutus, vana vere naasmine ning segunemine uuega tõid Nyrok Cityle uue hingamise. Lisaks bändi kullafondi, albumite «Shit, Blood and Flowers» ning «La Horro Porro» materjali väljakaevamisele ja uuesti kontserdikorda kloppimisele valmivad prooviruumis ka uued lood. Roll lubab, et värsket kraami saab mekkida mõlemal sünnipäevapeol.

«Nii pool on uus materjal,» vihjab ta ning täpsustab, et küte tõotab tulla konkreetne: «Kokku mängime kindlalt kolmveerand tundi, 14-15 lugu. Tallinnas teeme ehk «La Horro Porro» pealt lisaks rohkem lugusid.» Kuna solist Peeter Pask on oma janud täis joonud, peaks Nyrok City lavashow olema rafineeritum kui vanasti ning mikrofonid enam lavalt vastu seina ei lenda. Kuid mine sa tea...

«Vanemaks on saanud, küpsem. Selles mõttes, et karmim on ka. Ja raskem. Nagu hevi metal. Nad on veel toored. Töötame – kõlavad paremini. Profimalt. Ei ole selline üle munni tehtud asi praegu,» iseloomustab solist Peeter Pask bändi uut materjali. Roll avab tagamaid: «2001. aastal tegime uut plaati mis jäi avaldamata. Praegune uus materjal on suures osas sama mis tol korral pooleli jäi. Aga me pole neid vist isegi mitte lives lugusid teinud. Kui, siis Varjendis mõned korrad. Kokku kaksteist lugu, kaks neist on juba lindis.»

Roll täpsustab, et veel selle aastanumbri sees ilmub nende lugudega Nyrok City neljas kauamängiv, mille tööpealkirjaks on «Mad Bomb».   


Nyrok City sünnipäevad:
Reedel 15.10 Tartus klubis Rock'n'Roll. Erikülalised Tüse Asi, Shitflowers ja Dekadendz Project. Uksed: 22.00
Laupäeval 16.10 Tallinnas klubis Korter. Erikülalised Zahir ja Giuseppe Perverdi Big Band. Uksed: 23.00

Nyrok City lühiajalugu:
1993 – bänd tuleb kokku Tartus.
1994 – kujuneb klassikaline koosseis: Peeter Pask – vokaal, Edy – kitarr, Kiwa – bass, Roll – trummid.
1995 – ilmub esikalbum «Shit, Blood and Flowers».
1996 – album saab järje «La Horro Porro». Lahkub Kiwa, uueks bassimeheks tuleb teatrikriitik Andreas Walden (Andrus Laansalu).
1997 – 2003 – kontserdid ja koosseisuvahetused. Püsivalt on rivis Peeter Pask ja Roll.
2004 – Peeter Pask lahkub Eestist Saksamaale. Bändi naaseb Edy.
2006 – ilmub kolmas album «Nylon».
2007 – 2009 – hektilne kontserttegevus, põhiliselt Tartus.
2010 – naaseb Peeter Pask, bänd hakkab ette valmistama neljandat albumit «Mad Bomb».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles