Suri noor rahvusooperi laulja Julia Botvina

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Botvina - 14.10.10 suri haiguse tagajärjel Rahvusooperi Estonia rollide kaudu tuntud vabakutseline laulja, 31-aastane Julia Botvina
Julia Botvina - 14.10.10 suri haiguse tagajärjel Rahvusooperi Estonia rollide kaudu tuntud vabakutseline laulja, 31-aastane Julia Botvina Foto: Jelena Rudi

Varahommikul suri haiguse tagajärjel Rahvusooperi Estonia rollide kaudu tuntud vabakutseline laulja, 31-aastane Julia Botvina.

Juliaga koostööd teinud viiuldaja Natali Ketšek ütles Õhtulehe veebitoimetusele, et temani jõudis teade Julia surmast täna hommikul: «Tal oli gripp, palavik oli väga kõrge ja viidi haiglasse. Täna hommikul ta suri. Täpselt veel ei teata, kuid probleemid tekkisid maksast või neerudest.»

«Tal ju väike poeg ka,» ohkas Ketšek, kelle sõnul oli teade väga ootamatu.

Sopran Julia Botvina lõpetas 2003. aastal Eesti Muusikaakadeemia laulu erialal ja 2005. aastal samas magistrantuuri (N. Kuremi lauluklass). Ta täiendas end G. Kahry ja C. Sadolini meistrikursustel.

Rolle Rahvusooperis «Estonia»: Olga (Styne'i «Sugar»), Fjodor (Mussorgski «Boriss Godunov»), Carmela (de Falla «La Vida Breve»), Grisette (Lehàri «Lõbus lesk»), Pepi (Straussi «Viini Veri»).

Ta laulis ka Maria rolli Bernsteini «West Side Story» kontsertettekandel ning osales muusikalis «Cats» «Vanemuise» teatris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles