Stilist Ženja Fokin: «Naised pange oma mehed riidesse!»

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauplus G-Star Raw hubane ostuõhtu, kus  
moenõu andsid oma ala asjatundjad – stilistid Zenja Fokin ja Liina Stein.
Kauplus G-Star Raw hubane ostuõhtu, kus moenõu andsid oma ala asjatundjad – stilistid Zenja Fokin ja Liina Stein. Foto: deluxe
Buduaari uus tegevtoimetaja Leemet Prits rebis varrukast kinni ühelt Eesti tunnustatud stilistilt Ženja Fokinilt (23), et järgi uurida, milline on selle hooaja meestemood. Nii et naised kiiresti šoppama, sest mehed peavad teie kõrval sama võluvad välja nägema, kui te isegi.

Milline on selle sügise meestemood?
Soosingus on klassikalised lõiked, värvitoonidest hall oma variatsioonides. Üldpilt on korrektne. Vahelduseks igapäevastele triiksärkidele jms, võiks pintsaku juurde kombineerida suurte sloganite ja huvitavate geomeetriliste lahenditega T-särke!

Mustritest, kes soovib moega sammu pidada, peaks kindlasti endale muretsema miskit inglise ruudu patterniga. Ideaalne, moodne ja ka praktiline lahend oleks - poolpikk mantel.

Kohustuslik aksessuaar hooajal 08/09 on kindlasti suur ja mahukas kandekott. Laialdase valiku ja mehise variandi leiab näiteks firmalt SADDLER, mis on müügil Tallinna kaubamajas

Kas Eesti mees on muutunud moe suhtes julgemaks ja vastuvõtlikumaks?
Turg soosib igati meestemoe levikut kui sellist, sest aina enam tuleb müügile erinevaid lahedaid disainibrände just meestele.

Vaadates üldist tänavapilti on riietus muutunud maitsekamaks, silmapiirilt on kadunud liigne «armanitsemine» (loe: tavalised T-särgid, millel ilutseb VÄGA SUURELT Armani logo/kiri). Kuid arenemisruumi on endiselt, küsimus pigem polegi julguses, vaid pigem pealehakkamises.

Kas mees peaks külastama ilusalonge?
Ma arvan, et võiks küll, sest kiviaeg ja metsaajastu on läbi. Juustelõikus võiks olla selline regulaarne. Palju on ka muid hoolitsevaid teenuseid, mida salongid pakuvad, sest see lihtsalt lisab energiat, enesekindlust ja tõstab läbilöögivõimet. Kõik need parameetrid meeldivad ka naistele. Minu isiklikuks lemmikuks on kindlasti massaaž.

Mida sa arvad, kas Eesti mehed jälgivad maailmamoodi?
Arvan, et moodi ei peaks otseselt jälgima, lihtsalt tuleb ajaga kaasas käija, sest olgem ausad, Eesti meest on suht raske poodi saada. Ostud pigem sooritatakse kogu hooaja tarbeks. Kui on vaja uut kampsunit vms osta, siis tihti kõlab vastus: «Aga mul on ju kampsun, milleks teine veel?»

Kindlasti on suur roll mehe elus naistel/abikaasadel/elukaaslastel, sest just nemad võtavad käest kinni ja viivad poodi või lausa sooritavad moeostud meeste eest. Seega müts maha nende naiste ees!

Mis on kõige suurem ämbrisse astumine, mida mehed riietumisel teevad?
Vahest kõige hullem variant, mida olen näinud - dressipüksid kingadega. Võib-olla on see mingi ekstreemne futuristlik stiil, mida ma lihtsalt ei taju, kuid väga jube on, kui miskit sellist näen.

Siis võiks värvidest proovida mitte kanda ühte tooni, sest see annab välimusele nagu kombensiooni mulje. Loodan, et sellest east oleme kõik ammu juba välja kasvanud.

Näiteks võiks olla valge pluus ja valged püksid või must ja must. See ei kehti ainult meestele, tihti teevad seda ka naised, eriti need, kes on roosa hullustuses. Kõik mis tal seljas või isegi vahest ka küljes on absoluutselt roosa, siis tekib küll roosa põssa mulje!


Stilist Ženja Fokin soovitab: Ei tasu stressata, sest mood on lihtsalt kaduv nähtus, kuid kindlasti ei tohi ka alaväärtustada moe rolli! 

 

 

 

 

 

 


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles