«Võsareporter»: ravitseja lollitas invaliidi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võsareporter - Aivar
Võsareporter - Aivar Foto: Kanal 2

Seekordne Kanal 2 saade «Võsareporter» näitas lugu, mis peaks mõtlemisainet pakkuma inimestele, kes raskest haigusest vaevatuna loodavad imearsti abile.

Kunagine tugev ja terve mees Aivar põeb sclerosis multiplexi, mis on ta sundinud invaliidsuspensionile. Arstide sõnul on tegemist ravimatu haigusega, kuid Põlvamaal tegutsev ravitseja pakkus talle väikese lootuskiire.

Ravitseja tohterdab inimesi kividega. Aivarile soovitas ta 20 kiviseanssi, mis tähendab kive täis kottide ladumist lamava haige peale kümneks minutiks. Üks seanss maksab 500 krooni. Aivari 20 seanssi tähendas üle kolme tunni kivide all lebamist.

Ravitseja küsis raha 10 000 krooni ning Aivar maksis selle vahetult pärast protseduuri ära sularahas. Ravitseja talutas Aivari isiklikult käe kõrval sularahaautomaadini, sest omal jalal ei olnud ta võimeline kõndima. Aivar kogus seda raha kolm aastat.

Ravitseja lubas pööret paremuse poole paari nädala pärast, kuid seda ei juhtunud ja Aivari haigus on hoopis süvenenud. Aivar tunnistas, et talle ei lubatudki sajaprotsendilist garantiid, vaid 80 protsenti tõenäosust, et ravi õnnestub. Kuna kiviravi ei toiminud, soovis Aivar üüratut summat tagasi.

Kui Võsa lõpuks ravitseja kätte sai, kinnitas mees, et ei ole Aivarile midagi lubanud. Rahaasju ta ei tahtnud kommenteerida, kuid varsti hakkas ta Aivarit süüdistama väljapressimises: «Tema ei ole esimene, kes on selliseid summasid nõudnud.» Aivar vandus aga, et tema ei valeta.

Kui Võsa küsis ravitsejalt, et kui talle näidataks rahaautomaadi turvakaamera pilti, milles ta seisab Aivari juures, selgitaks mees, et ta seisis juhuslikult samas järjekorras...

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles