Kas kapten Piht on palmisaarel?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marge Rull
Marge Rull Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Parvlaev Estonia katastroofist eluga pääsenud Marge Rulli arvates võib fantoomina kadunud kapten Piht olla kuskil palmisaarel.

Rulli arvates teadis kapten Piht liiga palju, kirjutab ajakiri Naised.

«Julgen öelda, kuidas asjad minu meelest on. Kapten Piht teadis liiga palju. Õed Veided nägid koos temaga päästetuna, et ta on elus. Kõiki neid hoitakse kusagil palmisaarel, sest Estonia last oli nii julmalt oluline, et vääris laevatäie inimeste uputamist. Ilmselt saadi seda koletut kaupa vedades teada, et sadamas on kontroll vastas ning sellega olid seotud nii kõrgel positsioonil inimesed, et nende käsul tuli tuua metsik ohver,» sõnas Marge Rull.

Rulli arvates ei löödud kapten Pihti ja temaga samas parves olnuid maha, vaid on kuskile peidetud.

«Kaptenit ja õekesi ei löödud maha, vaid nad on kuskil maailmalõpus. Kujutan ette, mida nad tunda võisid – ei saa lähedastele öelda, et on elus,» nentis naine.

Ta lisas, et kui Siberist tuldi tagasi, siis võivad aastate pärast ka Estonialt kadunud tagasi tulla.

«Nad on elus, aga senise elu ja ilma jaoks igavesti kadunud. Siberist tuldi siiski tagasi. Kui kõik, kelle pärast Estonia uputati ja üleliigsed pääsenud ära peideti, on surnud, siis ehk tulevad nemadki. Saame 80-aastastena arutada, kuidas meil kellelgi vahepeal läinud on,» nentis Rull.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles