Britt Samosoni kollektsioon oli inspireeritud anatoomiast

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Britt Samoson ja  Piret Ilves moeshow - Tallinn Fashion Week 2010 kinos Sõprus
Britt Samoson ja Piret Ilves moeshow - Tallinn Fashion Week 2010 kinos Sõprus Foto: Jelena Rudi


Eesti Moedisaini Liidu poolt ellu kutsutud ja kolmandat korda toimuv Tallinna moenädal - Tallinn Fashion Week  toob sel nädalal Sõpruse kino lavale Eesti moeloojad, kes oskavad unistused kangasse valada.

Kinos Sõprus esitles neljapäeva õhtul esimesena oma kollektsiooni moedisainer Britt Samoson.

Kaubamaja loovjuht ja Kuldnõela žüriiliige Kristina Herodes:

Esimesena lavalaudadele jõudnud kollektsioon oli kahtlemata päeva nael oma ideedetiheduse ja värskuse poolest. Anatoomiast inspireeritud disain oli üsna vihjeline, mingit kondimustrit kusagilt silma ei kraapinud, selle asemel paitas pilku peen, stiliseeritud graafika tundlikes trükimustrites.

Stilistika kerge indiaanihõng lisas teemale omapärase ürgse mõõtme, mis andis tervikule ainult veenmisjõudu juurde. Veidi preeriahõngulisi nahkseid tugevdusi dekoratiivses võtmes, hoogsaid revääre ja voogavaid seelikuid, Britile iseloomulikke laserlõikemustritest sündivaid fantaasiarikkaid reljeefe.

Ihaldusväärsetest asjadest jäi hinge peale potisinine pika seelikuga kostüüm, mille küünarnukkidel alligaatorlikult avanevad nahkmustrid ja maani kaamelikarva kleit tundlike nahksete luuornament-aplikatsioonidega.
 

Anne & Stiili moe- ja ilutoimetaja Ester Kannelmäe:

Kui visata õhku märksõnaks "anatoomia", siis ootab publik verd ja soolikaid. Ent Britt Samoson pakkus moenautlejaile kõike muud. Tema maalähedastes beežikates, pruunides ja hallides toonides kollektsioon oli malbemast malbem ning inimkeha kui inspiratsiooniallikat oli seal paista vaid vihjeliselt.

Just klišeedevabadus oli see, mis kollektsiooni juures võlus - ootamatu värvivalik ning detailid. Lisaks tuleb kiita Briti julgust olla lihtne ja samas nii keeruline, et mitte keegi peale disaineri enda seda ei aima.

Laseriga perforeeritud nahkdetailid mõjusid kerge pitsina, mis hopsti rõivastele kaunistuseks lisatud ning täpselt sama kaalutud olid ka Briti siiditrükitehnikas rõivastele kantud anatoomilised joonised. Nahk on hetkel moelavadel kuum sõna, kuid Britt suutis seda pakkuda just enda moodi, mitte kopeerides.
 

Vaata pildigaleriid! Kuidas Sulle meeldib Britt Samosoni moelooming?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles