Eesti osaleb Moskva Eurovisioonil

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dima Bilani võit tänavusel Eurovisioonil annab uue võistluse korraldamise õiguse Venemaale.
Dima Bilani võit tänavusel Eurovisioonil annab uue võistluse korraldamise õiguse Venemaale. Foto: AFP / Scanpix

Rahvusringhäälingu juhatuse tänase otsuse kohaselt osaleb Eesti kevadel Moskvas toimuval Eurovisiooni lauluvõistlusel.

Avaliku debati, kas ei oleks mõttekas Moskvasse sõidust Gruusia-sündmuste tõttu loobuda, algatas rahvusringhäälingu juht Margus Allikmaa. Täna kaaluti ringhäälingu juhatuses põhjalikult poolt ja vastu argumente ning otsustati osalemise kasuks, vahendas ERR «Aktuaalset Kaamerat».

Allikmaa hinnangul olnuks eetilisem osalemisest loobuda ja korraldada selle asemel suurejooneline riigisisene lauluvõistlus.

«Minu jaoks ei ole mitte kunagi olnud Eurovisiooni lauluvõistlus lahus poliitikast. Iga riik suuremal või vähemal määral on seda ära kasutanud oma poliitika huvides, kindlasti teeb seda ka Venemaa,» seletas ta.

ERR tellis Emorilt avaliku arvamuse uuringu, mis näitas Eesti elanike selget toetust lauluvõistlusel osalemisele.

«Uuring oli meie jaoks kaalukas mõjutaja, just sellele toetudes tegi rahvusringhäälingu juhatus täna otsuse, et Eestit esindav laul kõlab kevadel Moskvas. Kindlasti jätkuvad selleteemalised arutelud ühiskonnas veelgi, kuid nüüd on teada, mida soovivad inimesed. Rahvusringhääling ei saa sellele vastu seista,» rääkis Allikmaa.

Rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud ja TNS Emori poolt korraldatud üle-eestilisest küsitlusest selgus, et Eesti osalemist Moskvas korraldataval lauluvõistlusel toetas 66 protsenti ning selle vastu oli 22 protsenti vastanutest.

12 protsenti ei osanud selles küsimuses oma arvamust avaldada. Küsitlus viidi läbi 2.-4. septembril.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles