Suur möll täna Tallinnas Teatri väljakul

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilutulestik.
Ilutulestik. Foto: Lauri Kulpsoo

 

Täna õhtul kell 22.30 Tallinnas Teatri väljakul algav ning südaööl kulmineeruv Euroopa kultuuripealinna aasta avatseremoonia jõuab otse-eetris kümnete miljonite eurooplasteni.

Euroopa kultuuripealinna aasta avatseremooniat juhivad Lenna Kuurmaa ja Urmas Vaino. Peo keskmes on Teatri väljakul esinevad Iiris, Kukerpillid ja Tanel Padar & The Sun. Laulmas kuuleb ka ühte peo juhti Lenna Kuurmaad, kes astub laval üles koos Ott Leplandi ja Tanel Padar & The Suniga.

Hüvastijätuks 2010. aasta kultuuripealinnadele Ruhrile, Pécsile ja Istanbulile jõuab tund enne südaööd publikuni Katrin Essensoni lavastatud ning koostöös MTÜ Kirbutsirkuse, Trikivabriku ja Trumm-It’iga valminud heli-, valgus- ja tuleshow, mille muusikalise kujunduse on loonud Janno Sooäär ehk andekas DJ Quest. Sooäär on ka vahetult pärast südaööd Solarise katuselt süttiva ilutulestiku muusikalise kujunduse autor.

Keskööl Tallinna lahe kohal lahvatav võimas ilutulestik laiub 300 meetril ning ulatub kuni 200 meetri kõrgusele, maalides öise mere kohale vaatemängulised valguspildid ning lõppedes suurejoonelise kuldse tulemerega. Ilutulestiku nägemiseks soovitame südaööks seada sammud Russalka monumendi lähistele Pirita teele, kust on vaade nauditavaim. ETV kannab hoolt ka selle eest, et aastavahetusel Tallinna lahel 300 meetri ulatuses lahvatav tuleshow jõuaks nii Teatri väljakule püstitatud ekraanidele kui ka iga televaatajani.

Lisaks Tallinnasse saabunud rahvusvahelisele pressile, välisagentuuridele ja telekanalitele nagu CNN, Reuters, BBC, France24, ZDF ja ARD jõuavad Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 avapidustused otsepildis ka Euroopa Ringhäälingute Liidu (EBU) liikmeteni. Aastavahetushetkel Tallinnast Teatri väljakult edastatava ETV telepildi vastu on huvi tundnud 70 EBU telekanalit üle Euroopa. Tegu on läbi aegade ühe suurema rahvusvahelise meedia tähelepanu pälviva sündmusega Eestis.

Et Teatri väljakul toimuva näol on tegemist ETV ülekandega, siis palume peole tulijal tungivalt kõik pürotehnilised vahendeid mitte kaasa võtta! Ühtlasi palutakse silmas pidada, et alates kella 18 õhtul on Teatri väljak ja selle lähiümbrus liiklusele suletud.

Ühistranspordi liikluskorralduse muudatustega saab tutvuda aadressil www.tallinn2011.ee/avagala. Ka soovitame arvestada, et tegu on väliüritusega, mistõttu tasub sel õhtul soojalt riietuda. Kohapeal on avatud kultuurikioskid, kus müüakse sooja sööki ja jooki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles