PETA soovitab jäätises kasutada lehmapiima asemel rinnapiima

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehma lüpsmine.
Lehma lüpsmine. Foto: Wikipedia.org

Loomade eetilise kohtlemise eest võitlev organisatsioon (PETA) soovitab jäätisetootjatel selle maiustuse valmistamisel kasutada lehmapiima asemel rinnapiima.

PETA esindaja sõnul aitaks lehmapiima väljavahetamine rinnapiima vastu säästa piima vasikatele ning samas muudaks rinnapiima kasutamine jäätise tervislikumaks, edastab AFP.

PETA tegi ka sellekohase avalduse, kus seisab, et «lehmade mehhaaniline lüpsmine kahjustab nende loomade tervist ja elukvaliteeti».

«Saame aru, et meie ideed peetakse jaburaks ning rinnapiima kasutamine jäätisetööstuses on üsna keeruline. Kuid sama absurdne on see, et me kasutame toitumisel lehmade piima,» lausus PETA uue kampaania koordinaator Ashley Byrne.

Jäätisetööstusi lehmapiimaga varustavate firmade esindajate sõnul ei jätkuks rinnapiima küllaldaselt.

«Rinnapiima ei ole nii palju kui lehmapiima. Lüpsmine tagab lehmadele hea tervise ning see on nende loomade jaoks täiesti ohutu. Lehmapiim on juba pikka aega olnud inimese toidulaual ning selle väljavahetamine millegi muu vastu ei tule kõne allagi,» nentisid esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles