Jõuludest tüdinud eestlased loevad kriminulle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egert Anslan
Egert Anslan Foto: Egert Anslan

Eelmise aasta lõpus esitles Egert Anslan US Art Gallery`s oma erootiliste sugemetega kriminaalromaani «407 karaati». Näib, et eestlased ei ole peljanud 2011. aastat väheke teravama lektüüriga alustada, sest tänaseks on Egert Anslan Rahva Raamatu krimi- ja põnevusjuttude edetabelis loetuim eesti kirjanik.

Raamat heidab pilgu vene maffia tegutsemisele Londonis, kus autor on ka ise elanud. Juudi lesele pärandatud briljanti asub jahtima Moskva parim petuskeemide meister, kes kasutab ohvri südame võitmiseks 17-sajandi Prantsuse õukonna võrgutamistehnikaid. Hoolimata näiliselt karmist plaanist, kooruvad loo pealispinna alt välja ka armukolmnurk, milles nii kirge kui ootamatuid pöördeid, naeratavate maskide varjus pettusi korraldav Londoni kõrgseltskond, kui ka maffiajüngrite inimlik pool.

«407 karaati näitab ühe briljandivarguse köögipoolt ja olen selle kirjutamiseks põhjalikku eeltööd teinud,» ütles Egert Anslan esitlusel. «See pole tüüpiline nuga-ribide-vahele tüüpi lugu vaid rohkem psühholoogiline, keskendub pigem inimeste sees peidusolevale. 407 karaati on mu teine raamat ja juba on käsil kolmas,» tunnistas autor.

Tema kodulehe www.egertanslan.com andmetel jõudis esimese raamatu käsikiri, «Pasknääride vandenõu», kirjastuse Tänapäev 2009 aasta romaanivõistlusel finaaltööde hulka ja ootab lähiajal ilmumist.

«407 karaati» andis välja Randvelt Kirjastus, mille üks eesmärke on uute avangardistlike eesti kirjanike leidmina ja avaldamine. Kirjastuse ühe juhi Kärt Anvelti sõnul haarab raamat lugeja kaasa kohe esimeselt leheküljelt. «Tuleb tunnistada, et raamatut ei taha enne tagakaaneni jõudmist käest pannagi. Haarav ja väga ootamatute pööretega lugu, millest saaks lisaks ka suurepärase filmistsenaariumi. «407 karaadi» üle ootuste hea vastuvõtt lugejate poolt näitab, et uutele headele tegijatele on turul alati ruumi,» märkis Anvelt.

Oma heakskiidu näib raamatule olevat andnud ka räppar Genka, kes esitlusel teatas, et teeb raamatu põhjal ühe teravasisulise laulu. Loodetavasti saame siis peagi kuulda, kuidas kõlavad tervitused, mis tulevad allilmast, mitte enam palmisaarelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles