TV 3 programmi tuleb rohkem glamuuri

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodu keset linna - kabinet
Kodu keset linna - kabinet Foto: TV3

TV3 värske programmijuht Mikko Silvennoinen, kuidas hindate TV 3 positsiooni Eesti telemaastikul?



Tugev bränd! Kõik inimesed teavad, mis on TV 3. Kanalist peetakse lugu, see orienteerub kvaliteedile, mitte maksimaalsele vaatajaarvule.

Milliseid muutusi plaanite TV 3 programmis?

Ma näen kolme põhilist suunda. Esiteks: rohkem glamuuri! Suur peab olema veel suurem, inimestele olulistes saadetes olgu veel rohkem glamuuri ja sära. Ja see pole probleem, sest ma olen näinud «Eesti talenti» ja «Eesti otsib superstaari», need on head saated. Käisin superstaarisaate salvestusel ja kõik oli täpselt nii nagu Soomes. Väga professionaalne, kõik teavad täpselt, mida nad tegema peavad. Eelarved on siin muidugi väiksemad ja on imekspandav, kuidas inimesed sama head tööd teevad.

Teiseks: prime time! Kavatseme rohkem tähelepanu pöörata parimale televaadatavuse ajale, teleinimeste keeles «prime time’ile». Näiteks «Õhtusöök viiele», mis praegu eetris on.

Eestlased pole seda veel ära jaganud, aga see on praegu rahvusvahelisel turul üks kuumemaid saateformaate. Kohtusin ka «Kodu keset linna» stsenaristidega ja rääkisime muutustest.

Aga ärge muretsege, me ei tapa Hannest ära. Mitte veel! Põhilugu töötab hästi, ma arvan, et sellega saab suuri asju teha. See on ju ainuke igapäevaseep Eestis. Ühesõnaga, hakkame praegu olemasolevaid asju täiustama ja dramaatilisemaks muutma.

Kolmandaks: kohalikud inimesed. Lokaalsus! Rohkem lihtsaid eestlasi teleekraanile! Peaksime leidma uusi saateformaate, mis kajastaksid kohalikku elu ja inimesi. See on žanr, mida pole Eestis veel eriti kasutatud. «Docureality», nagu seda nimetatakse, ehk «töökoha­tõsielu». Maailmas on see praegu kõva sõna.

Mikko Silvennoinen
•    Sündinud 1975. aastal.
•    18-aastasena juhtis Soome TV noorteprogrammi «Jyrki».
•    Suundus USAsse, kus tegi kaastööd Soome telekanalile Nelonen ning ajakirjadele Apu ja Katso.
•    Sai California ülikoolis bakalaureusekraadi kommunikatsiooni ja eetriajakirjanduse alal.
•    Soome naastes töötas paljude telesaadete tegemisel.
•    Kirjutanud artikleid Soome geiajakirjale Voltti ja osalenud seksuaalvähemuste organisatsiooni SETA juhatuses. Ajakiri City valis ta 2008. aasta gei-kuulsuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles