Tiziani maal müüdi oksjonil rekordhinnaga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiziani maali «Sacra Conversazione» eest maksti oksjonil ligi 16,9 miljonit dollarit
Tiziani maali «Sacra Conversazione» eest maksti oksjonil ligi 16,9 miljonit dollarit Foto: SCANPIX

Itaalia kõrgrenessansi silmapaistva meistri Tiziani meistriteos müüdi New Yorgis Sotheby`s oksjonimaja oksjonil rekordilise, ligi 16,9 miljoni dollari eest.

Tiziani maal kannab nime «Sacra Conversazione» ning sellele on kujutatud madonnat lapsega, Püha Luukast  ja Aleksandria Katariinat, kirjutab The Telegraph.

Umbes 1560. aastast pärit õlimaali ostis ära üks tundmatuks jääda soovinud eurooplasest kunstikollektsionäär, kes tegi oma pakkumised telefoni teel.

Tiziani maali hinnaks kujunes lõpuks 16 882 500 dollarit, selle summa sees on ka komisjonitasu.

Sotheby`s oksjonimaja esindaja George Wachteri sõnul on viimastel aastatel renessansimeistrite religioosse sisuga tööde vastu huvi suurenenud.

Oksjonimaja andmetel on see maal  450 aasta jooksul ainult kuus korda omanikku vahetanud.

Tizian (sünninimega Tiziano Vecellio) (1477 või1490 Pieve di Cadore – 27. august 1576 Venezia) oli itaalia maalikunstnik, kõrgrenessansi üks silmapaistvamaid meistreid.

Tizian viljeles usu- ja mütoloogiaainelist kompositsiooni ning portreemaali. Ta tegi mitmeid portreid tolleaegsetest valitsejatest ja teistest tuntud isikutest, sealhulgas ka Saksa-Rooma keisrist Karl V, paavst Paulus III, Prantsusmaa kuningast François I ja Hispaania kuningast Felipe II.

Tizian suri 1576. aastal katku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles