Google Ocean avastas Atlantise?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google Ocean avastas Atlantise?
Google Ocean avastas Atlantise? Foto: gedop.org

Otsingumootori Google kaardirakendus Google Ocean leidis Atlandi ookeani põhjaosast struktuuri, mis meenutab linna.

Linnatänavate võrgustiku sarnased veealused moodustised avastati Lääne-Aafrika looderannikust ligi 1000 kilomeetri kaugusel, kirjutab The Telegraph.

Tegemist on umbes Walesi suuruse alaga. Selle avastas Google Ocean kaarte uurides Briti aeronautikainsener Bernie Bamford, kelle arvates on tegemist iidse linna jäänustega.

Kummalisus asub koordinaatidel 31 15'15.53N 24 15'30.53W.

Atlantise teemaga kursis olevate asjatundjate hinnangul võib tõesti tegemist olla Kreeka filosoofi Platoni teostes kirjeldatud Atlantise asukohaga.

Platoni kirjutises seisab, et Atlantis vajus vetevoogudesse pärast seda, kui selle elanikel ei õnnestunud 9000. aastal eKr Ateenat vallutada.

New Yorgi ülikooli arheoloog Charles Orser sõnas, et nimetatud paik võib olla üks neist, kus Atlantis asus.

«Umbes selle paiga kirjelduse andis ka Platon. Kui ka see osutub vaid maapinna ebatasasuseks, on see geoloogide jaoks ikkagi huvitav uurimisobjekt,» lausus Orser.

Google Ocean kaartidelt moodustise avastanud Bernie Bramford võrdles seal nähtut Buckinghamshire`is asuva Milton Keynesi linna plaaniga ning tõdes, et sarnasus on märgatav. Mees on veendunud, et Atlandi ookeanis olev on inimkätega loodud.

Google Ocean lubab virtuaalselt uurida seda, mis on veepinna all.

Atlantise legend on inimeste meeli köitnud sajandeid. Viimastel aastatel on Atlantise võimaliku asukohana pakutud ka Küprose ja Lõuna-Hispaania rannikulähedasi merealasid.

Platoni kirjeldas Atlantist kui saart, mis oli suurem kui Aasia. Sealsed elanikud olid väga jõukad ja elasid harmoonias. Selle ideaalelu hävitasid 9000. aastal eKr maavärinad ja tsunami.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles