«Võsareporter»: Ain-Villu Parvet tegutseb jälle

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võsareporter
Võsareporter Foto: Kanal 2

Seekordne «Võsareporter» ajas mööda Tallinnat taga kummituslikku veebifirmat.

Saatega võttis ühendust tulivihane ettevõtja Aivar, kes ei suutnud üksi läbi närida probleemist, mis tal tekkis internetiteenust pakkuva firmaga CMA Interactive Solutions. Aastaid haldas ja majutas see firma tema internetilehekülgi. Kuna aga teenus oli konkurentidest kallim ja viimasel ajal jättis töösse suhtumine tugevalt soovida, tahtis Aivar oma kodulehed mujale kolida. Siit aga algasid probleemid.

«Takistab see, et FTP-koode CMA ei väljasta. Küsisime, et kuidas saaksime kolida ja meile öeldi, et 2800 krooni maksab kolimine ja see teostatakse koheselt, kui on raha üle kantud,» rääkis Aivar, kes kandis raha üle 16. detsembril. Kolimist aga ei toimunud kuude kaupa, kuigi selline asi võtaks tavaliselt aega üks-kaks päeva.

Üks osa Aivari ärist on veoautode varuosade veebimüük ja kuna aasta lõpus sulges firma tema kodulehed pooleteiseks nädalaks, kannatas Aivar ka täiesti reaalset rahalist kahju.

Normaalselt suhelda ei olnud selle internetifirmaga aga võimalik. «Olen proovinud helistada, aga nad lihtsalt ei võta vastu,» selgitas Aivar.
«Võsareporter» asus asja uurima ja selgus, et CMA on oma veebilehele kirjutanud valeaadressi. Siis saadi teada, et CMA on ühinenud Inglise firmaga Last Icon ja kõik nõuded tuleks sinna esitada. Kuid antud telefoni polnud olemas.

Kõige tipuks tuli välja, et CMA Interactive Solutions juhatuse esimees on ei keegi muu kui Ain-Villu Parvet, kes on ajakirjanduses kuulsust kogunud pornoskandaaliga ja osanikuna kinnisvaraprojektis Oru Kodu.

Parvet ei osanud midagi kommenteerida ja soovitas küsimused õigel aadressil saata. Mingeid asjalikke vastuseid temalt ei saanud. Oma firma asukoha kohta teatas ta, et «küll õiged inimesed teavad».

Paari päeva pärast hakkasid asjad liikuma ja üks Aivari kodulehekülg tehti korda ja koliti ära. Teistega pidid asjad lähipäevil korda saama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles