Erki Pehki arvates võiks eestlased olla vabameelsemad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi vastuvõtt - dirigent Erki Pehk ja teatrikunstnik Madis Nurms
Presidendi vastuvõtt - dirigent Erki Pehk ja teatrikunstnik Madis Nurms Foto: Mihkel Maripuu

Dirigent Erki Pehk (42) oli enam kui kindel, et tema minek presidendi vastuvõtule koos teatrikunstnik Madis Nurmsiga (26) tekitab furoori.

Kas Erki ja Madis võtsid eeskuju Soome staarhomopaarist Jani Toivolast ja Kenneth Liukkosest, kes väisasid samuti, esmakordselt Soome ajaloos, koos iseseisvuspäeva balli?

Soome tähistas iseseisvuspäeva 6. detsembril. Presidendi vastuvõtul võis toona näha kahte tuntud Soome geipaari - kahte meest ja kahte naist. 

Iltalehti kirjutas, et Soome üks staarsaatejuhte Jani Toivola ei jäänud presidendilossi peosaali seina äärde pikalt passima, kui iseseisvuspäeva ballil kõlasid avavalsi esimesed akordid, vaid viis  Mr. Gay Finland Kenneth Liukkose tantsule.

Kohe nende järel liugles tantsupõrandale ka Soome tuntuim kunstnikest lesbipaar Pirjo Honkasalo ja Pirkko Saisio.

Elu24 viskas toona õhku küsimuse, kas soomlaste julgest käitumismallist julgeks ka Eesti presidendi iseseisvuspäeva ballil eeskuju võtta mõni meie tuntuim homopaar. Näiteks Peeter Rebane ja Märt Agu?

 

 

Nendest julgemaks osutusid aga hoopis Erki Pehk ja Madis Nurms, kelle koos saabumist kätlemistseremooniale võib lõpuks ometi pidada sõnatuks avalduseks geiringkondade poolt - et möödas on ajad, kui oma elukaaslane väärikalt ürituselt koju jäi ning käevangus oli hoopis mõni sõbranna,

Et Eesti presidendi vastuvõtul pole varem punasele vaibale ühtegi meespaari astunud, on seosed millestki enamast kui sõprusest kiired tekkima. «Mis selles nii väga imelikku on? Minus ei tekitanud Madisega vastuvõtule minek mingeid probleeme. Elame ju 21. sajandil!» põhjendab Erki Pehk Kroonika-online`le antud intervjuus.
 
 
Erki sõnul polnud tal kahtlustki, kelle ta endaga ballile kaasa võtab. «Madis on mind nii palju aidanud. Ta on äärmiselt sihikindel noor inimene, alles oma kunstnikutee alguses.»

Pehkile meeldis ka Ilvese kõne: «See oli tolerantne, vabameelne ja tulevikku vaatav. President rõhutas, et kui eestlane soovib olla tulevikku vaatav rahvas, peame ka ise muutuma vabamaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles