«Kodutunde» avasaade liigutas pisarateni

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutunne avasaade
Kodutunne avasaade Foto: Kanal 2

Kolmapäeval alustas Kanal 2s uus heategevuslik saatesari «Kodutunne», mis aitab raskustes peredel oma kodu elamisväärseks muuta.

Avasaates suundus saatejuht Kirsti Timmer koos oma tiimiga Laekverre, kus elab 13-lapseline Aasumetsade perekond. Loomulikult valitseb seal kohutav ruumipuudus, nii et teismelised tüdrukud ja poisid peavad läbisegi ühes toas elama.

Saatele kirjutas perepoeg Koit: «Ema on mul öökarjak. Isa pole meil tegelikult üldse olnudki. Ta on alkohoolik ja oleme tema pärast kibedaid pisaraid valanud.»

Majanduslikult on perekond üsna kokkuhoidlik, kuid suurimaks probleemiks on ruumipuudus - ühes väikeses toas on elamas viis õde-venda, kes magavad pead-jalad koos. Neil seisab aga tühjalt üks suur tuba, millel puudub soojustus ja valgustas.

Saatetiim otsustas teha suure külma toa pooleks ning jätta ruumi ka WCle ja vannitoale, mis ehitatakse kevadel, kui maa sulanud ja majja saab vee sisse tuua.

Ehitades tuba tüdrukutele, otsustati teha remont ka poiste toas. Üllatuskülalistena lõid töödel kaasa lauljad Ott Lepland ja Rolf Roosalu.

Lahkudes kiskus Kirstil ja pererahval vägisi pisara silma - nii tore oli ühiselt veedetud nädal.

«Niimoodi ma ei ole mitte kunagi televiisoris esinenud ja pole kunagi niimoodi nutnud kusagilt ära minnes. Aga see kodu on saanud meile nii omaseks, meid on siin nii hästi vastu võetud, meid on siin söödetud oma ahjus tehtud ahjukartulite ja kotlettidega... Siin peres on tõesti tunda, et meid on siia oodatud ja me valmistasime kellelegi headmeelt. Siin kodus on olemas kodutunne ja armastus ja kõik see, mis peab ühes kodus olema,» rääkis Kirsti.

Vaata allpool!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles