Kanal 2: Tallinna Linnavalitsus on asunud rünnakule erakanalite vastu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telekaamera
Telekaamera Foto: Meelis Tomson

Raepress väljastas eile pressiteate Kanal 2 vabanduste kohta, mis puudutasid teletöötajate väidetavat kodukorra rikkumist Tallinna linnavolikogu istungil 22. märtsil. Kanal 2 peadirektori Urmas Oru ütleb, et väljastatud teade on eksitav ja eriti kohatud on sellele lisatud kommentaarid tele-operaatori kohta.

«Kanal 2-l on kahju, et abilinnapeade Yana Toomi ja Eha Võrgu algatatud aktsioonidele eratelekanalite vastu on lisanud oma jõulise panuse linnapea Edgar Savisaar ning linnakantselei tegevaparaat. Väide, et veebikaamera ja linna telekanali isikliku jutusaate vahendusel end muidujulgelt tundev linnapea tundis end häirituna teleoperaatori tööst, on selgelt otsitud,» ütleb Kanal 2 peadirektor Urmas Oru.

«Telekanal ei saa mööda vaadata püüdlusest tõrjuda otsitud etteheidete abil eratelekanaleid eemale linnavolikogu ja --valitsuse tegemiste kajastamiselt. Selliste rünnakute eesmärk on selgelt «tõemonopoli» andmine Tallinna Televisioonile. Arvestades toimunut, poleks Kanal 2 põrmugi üllatunud, kui edaspidi tohiks volikogu koosolekuid jms. linna ametlikke üritusi jäädvustada vaid ametlik linnameedia,» lisas Oru.

«Kanal 2 saatis eile Tallinna Linna avalike suhete direktorile Ain Saarnale vastuskirja, millest on paraku avalikkusele välja rebitud vaid  linnavalitsusele sobiv lõik ning seda on vürtsitatud asjasse mittepuutuvate kommentaaridega,» ütles Urmas Oru.

Väljavõte Raepressi pressiteatest:  

«Soovin Kanal 2  nimel vabandada, kui meie töötaja(d) takistasid Linnavolikogu tööd. Kindlasti ei saanud selline tegevus olla tahtlik ning sai tuleneda üksnes asjaolust, et meediaesindajate (mitte ainult Kanal 2) käitumine volikogu töö kajastamisel pole piisavalt määratletud,» seisis Kanal 2 poolt täna Tallinna avalike suhete teenistuse direktor Ain Saarnale saadetud kirjas. Kindlasti oleks nii volikogu kui meediaesindajate huvides, et võimalike vääritimõistmiste ennetamiseks oleks see täpsemalt kirjeldatud või juhendaksid-abistaksid vajadusel meediaesindajate tööd Linnavolikogu kantselei vastavad ametnikud, märgitakse kirjas.

Intsidendi vahetus läheduses viibinud staažika meediku ja abilinnapea Merike Martinsoni hinnangul võis teleoperaatori juures olla tegemist alkoholilõhnaga, mida tundsid ja kinnitasid pärast kõik, kelle juures operaator ka hiljem seisis. Lisaks oli operaator tegevus ohuks volikogu liikmete tervisele, näidates ereda prožektoriga lähedalt inimestele silma, mis on ohtlik nägemisele.


Väljavõte Urmas Oru saadetud kirjast:

Teie pöördumisele vastates soovin eelkõige eristada hinnangud-arvamused ja tegelikult toimunu.

Teie kirjas sisalduvad väited «alkoholilõhnadega operaator», «ebaadekvaatne käitumine», «lõbu tundev reporter», «tendentslik käsitlus» jne. kuuluvad ilmselgelt subjektiivsete hinnangute valdkonda. Ma ei näe mingit põhjust sellistele arvamusavaldustele vastata.

Küll aga soovin selgitada Linnavolikogus toimunud vahejuhtumi tegelikke  asjaolusid. Samuti soovin Kanal 2  nimel vabandada, kui meie töötaja(d) takistasid Linnavolikogu tööd. Kindlasti ei saanud selline tegevus olla tahtlik ning sai tuleneda üksnes asjaolust, et meediaesindajate (mitte
ainult Kanal 2) käitumine volikogu töö kajastamisel pole piisavalt määratletud. Teie poolt viidatud volikogu kodukord (mõeldud on ilmselt Tallinna Linnavolikogu Töökorda) käsitleb seda üldistavalt ühesainsas
punktis (11.5). Kindlasti oleks nii volikogu kui meediaesindajate huvides, et võimalike vääritimõistmiste ennetamiseks oleks see täpsemalt kirjeldatud või juhendaksid-abistaksid vajadusel meediaesindajate tööd Linnavolikogu kantselei vastavad ametnikud.

Kanal 2 on igati avatud diskussiooniks, mis aitaks luua toimivad reeglid Linnavolikogu töö kajastamisel. Ja vabandan veelkord, kui meie võttegrupp eksitas tahtmatult oma tegevusega volikogu tööd.


23. märtsil saatis Tallinna linna avalike suhete direktor Ain Saarna Kanal 2 peadirektorile Urmas Orule kirja, kus palus selgitust ja vastata küsimusele, miks rikkusid Kanal 2-e töötajad 22. märtsil toimunud Tallinna linnavolikogu istungil istungitesaalis kehtestatud kodukorda. Mitmete asjaosalise kinnituste järgi rikkus Kanal 2 operaator linnavolikogus kehtestatud korda, takistades linnapea minekut kõnepulti, surudes talle kaamera näkku ja häirides oma käitumisega linnavolikogu tööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles