Jaagup Kreem lubab motoreisil Liibanoni rumalaid riske vältida

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaagup Kreem on reisiks nii füüsiliselt kui ka vaimselt valmis.
Jaagup Kreem on reisiks nii füüsiliselt kui ka vaimselt valmis. Foto: Erakogu

Sel reedel stardib koos Tanel Talve juhitud motoreporteri seltskonnaga 8000 km pikkusele ja vähemalt algselt Süüriasse-Liibanoni-Jordaaniasse kavandatud kolm nädalat kestvale reisile ka eilne sünnipäevalaps Jaagup Kreem.


Kõik üheksa tsiklit on juba teel Bulgaariasse Sofiasse ning 1. aprillil, ilma igasuguse aprillinaljata, sõidavad motomehed järele. Seni, ja ka jooksvalt, peab Kreem võimalikuks igasuguseid plaanimuutusi, mis tulenevad poliitilisest olukorrast või viisade saamisest. Reisiplaane hakkasid motomehed pidama juba sügisel, alternatiivne sihtkoht Jaapan ei osutunud Liibanonist kuigi paremaks.

«Nagu ma olen ka sõpradele öelnud: me ei ole veel sinna läinud,» nentis Kreem. «Me sõidame Bulgaariasse ja saame oma rattad seal kätte, 1. aprilliks on need seal kohal. Liibanoni ja Jordaaniasse võiks justkui minna, aga selleks tuleb ikkagi Süüriast läbi minna. Süüria konsul kirjutas meile, et asi on päris halb. Viisasid ka kõiki ei ole, ei tea üldse, kas turiste sisse lastakse.»

Ta kinnitas, et nad on valmis meeskonnaga paindlikult reisiplaane muutma. «Me ei pea nui neljaks sinna (Liibanoni – toim) minema. Ei pea, tegelikult ei pea ju,» tõdes Kreem, rahustades kõiki kaasaelajaid ja juba ette muretsejaid.

Kreemi jaoks on eesseisev retk senistest motoreisidest pikim ning nõu ettevalmistuseks on ta küsinud staažikamatelt «kolleegidelt», Tanel Talvelt ja teistelt, kes varem käinud nii Siberis kui Aadria mere ääres. «Tänapäeval on ju põhimõtteliselt kõike müüa, kui millestki peaks puudust tundma. Eks mootorrattal on vaja õli vahetada ja uued rehvid panna – see on põhiline ettevalmistus,» jutustas ta.

Oma füüsilise vormi hindas Kreem heaks, kuna teeb nagunii trenni, ja ka vaim olevat sõiduks valmis. «Peaasi, et ei unusta ära seda külma kalkuleerimist. Mul on see viga küljes, et ma suudan vaimustuda igasugustest asjadest, ka lollidest plaanidest,» tunnistas ta ning märkis, et õnneks on tiimis teisi ka, kes käinud ja näinud rohkem.

Kreemi viimane nädal enne reisi möödub suuresti stuudios, et sisse lauldud saaks kõik lood Terminaatori uue,

13. mail ilmuma plaanitud albumi «Rakett» jaoks. Miksimise ja masterdamise peab Terminaatori pealik seekord usaldama teistele. Ehkki talle meeldib kätt ise pulsil hoida, usaldab ta staažikaid Termika tegijaid ning asub rahuliku südamega teele. Reaalsustaju aitavad hoida tema enda lauluread uuelt, veel valmivalt plaadilt: «Hoiatusest hoolimata püüan ikka minna edasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles