Müüa soodsa hinnaga keskaegne Itaalia küla

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valle Piola küla
Valle Piola küla Foto: Wikipedia.org

Itaalias Appenninide mäestiku jalamil asuv keskajast pärit küla müüakse üsna soodsa hinnaga – vaid 782 040 dollari eest.

Valle Piola küla pandi müüki, kuna kohalikel ei ole raha, et selle unikaalseid maju korras hoida ning vandaalide eest kaitsta, kirjutab Huffington Post.

Küla koosneb 11 kivist ehitisest, kaasa arvatud 13. sajandist pärit kirik.

Valle Piola asub Abruzzo piirkonnas keset Gran Sasso looduskaitseala 1017 meetri kõrgusel.

Küla lähedal asuva linna Torricella Sicura linnapea Daniele Palumbi sõnul on Valle Piola tühi olnud umbes 30 aastat.

«Kuid seal on säilinud keskaegset hõngu, see on tõeline juveel. Majad on ehitatud kohalikest kividest ning selle tõttu väärtuslikud. Samas vajab see küla hädasti kedagi, kes kõige seal leiduva eest hoolt kannaks,» lausus linnapea.

Palumbi loodab leida külale omaniku ja investori.

On ka paar küla väärtust kahandavat asjaolu. Esiteks on sinna viivad teed üsna viletsas seisukorras ja räämas ning teiseks on talvel tavaliselt sügav lumi ja teed kinni tuisanud. Ka tõuseb temperatuur suvel väga kõrgele.

Samas aga sobib see paik suveperioodiks soojalembelistele inimestele hästi.

«Itaalias on selle paiga vastu juba huvi tuntud, kuid meie eesmärgiks on seda tutvustada ka välismaalastele. Loodame, et külast saab kunagi meie linna lähedale jääv eramute rajoon või siis töötab see väikese kuurordina,» lisas Palumbi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles