«Kaua võib!»: lapsed hüppavad välja liikuvast trollist

Eger Ninn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Riisalu
Aivar Riisalu Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Tänases TV3 saates «Kaua võib!» käsitles saatejuht Aivar Riisalu kolme murettekitavat probleemi – tigupost Sügise tänaval Tallinnas, mitte töötav krediidilimiit ning trolliuksi avavad lapsed.

Alustuseks tutvustas Indrek Tarand Sügise tänava postiprobleeme. Nimelt jõuavad kirjad sinna väga aeglaselt, terve tänava kirjad pannakse ühtekokku tänava otsa peal asuva maja juurde, kuna tänav on ühesuunaline ning postiljonil on nii vast lihtsam ning peale selle tuleb Sügisesse ka kirju, mis peaksid minema hoopis Harjumaale Arukülla.

Tarand nimetab ennast naljaga pooleks vabatahtlikuks postikandjaks, olles isegi mõned kirjad ise tagasi viinud nii postimajja kui ka lausa Arukülla.

Postitöötaja selgitab segadust sellega, et kõik kirjad sorteeritakse automaatselt sihtnumbri järgi ja kui kirjale on vale sihtnumber peale märgitud, siis õigesse kohta see kohale ei jõua.

Järgmisena võeti ette EMT, täpemini mobiilside pakkuja üks teenus – krediidilimiit.

Üks pahane klient kurtis, et tema limiit lasti neljakordselt üle ning telefoni ei pandud õigeaegselt kinni. EMT esindaja seletab, et nemad ei ole kohustatud selle limiidi täitudes kõnesid sulgema vaid võivad seda teha, kui nii leitakse õigem olevat.

Lisaks on eraldi probleem välismaal tehtud kõnede info operatiivse kätte saamisega. Teenusepakkuja saab sellest teada mitmeid päevi hiljem ning nii ei ole võimalik momentaalselt telefoni sulgeda, kui näiteks limiit 1000 krooni täis saab.

Jurist leiab, et igasugune limiit kaotab oma mõtte, kui see tegelikult ei toimi ning lisab, et ta ei usu, et limiidi neljakordne ületamine toimus vaid nelja päevaga.

Viimane teema käsitleb suhtelist ohtlikku olukorda liikluses – lapsed hüppavad välja liikuvast trollist otse autoteele.

Liiklusteenistuse direktor seletab, et lapsed teevad ukse ise lahti alarmnupuga, mis on trolli ukse kohal. «Nuppu kaitsev klaas lüüakse puruks ja lapsed saavad nupule ligi,» seletab mees.

Trollijuht räägib, et selliseid juhtumeid tuleb ette üsna tihti ja seda eriti just õhtuti. Esiteks takistab see trollijuhi tööd ning teiseks on see lastele väga ohtlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles