Reede on mootorrattaga tööle sõitmise päev

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mootorrattur.
Mootorrattur. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees.

Reedel, 6. mail korraldab MTÜ Mootorrattur Eestis ametliku tsikliga töölesõitmise päeva, mis on mujal maailmas juba aastaid kestnud traditsioon.

Mootorrattaga töölesõitmise päeva korraldamise eesmärgiks on ühelt poolt tutvustada iga mootorratturi isikliku näite varal oma kolleegidele, et tänavatel ja teedel tsiklitega sõitjad on tavalised, «päris» inimesed, keda tuleks liikluses tähele panna.

Teisalt annab üks konkreetne päev võimaluse ülejäänud liiklejatele pärast pikka talve meelde tuletada, et mootorratturid on taas teedel ja lahutamatu osa liiklusest. Mootorrattur jääb liiklusõnnetuses pea alati kaotajaks ning loodetavasti paneb teadmine, et kolleeg ka kaherattalisel liigub, teisi liiklejaid veidi teravama pilguga liikluses ringi vaatama.

Möödunud aastal esmakordselt Eestis korraldatud mootorrattaga töölesõitmise päevaks on valitud maikuu esimene reede, kui kõik mootorrataste kasutajad oma kaherattalistega tööle võiksid sõita.

Tsikliga töölesõitmise päeva raames pakuvad mitmed toitlustajad mootorratturitele lõunasöögi eripakkumisi ning toimub ka muid üritusi. Täpsemat teavet sündmuste kohta leiab MTÜ Mootorratturid Facebooki küljelt www.facebook.com/mootorratturid.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles