Selgeltnägijaid testiti mürgitatud toiduga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selgeltnägija Teur
Selgeltnägija Teur Foto: Kanal 2

Kanal 2 müstikasaate «Selgeltnägijate tuleproov» seitsmendas osas pidid võistlejad ära tundma, milline söökidest on tapvalt mürgitatud.

Rotimürk toidu sees

Viis kokka valmistasid roa ning selgeltnägijad pidid ära arvama, kes millise tegi. Lisaks asetati lauale veel üks toit, millele lisati rotimürki.

Veeliksil oli kindluse mõttes kaasas teine pendel, kuid tal ei õnnestunud selle ülesande lahendamine. Ta pani täppi kaks õiget kokka ja mürgitatud rooga ära ei arvanud.

Teur võttis abivahendiks kaasa ahjuroobi, kuid ta ei julgenud enda poolt ohutuks tunnistatud toitu proovida. Ta ütles õigesti kaks kokka ja arvas õigesti ära mürgitatud toidu.

Nastja jäi juba üsna katse alguses pidama mürgitatud roa juurde. Ta tajus selle taldriku juures on ohtu. Nastja oli endas kindel ning julges proovida ohutut toitu. Paraku suutis ta vaid ühe koka tolle loominguga kokku viia.

Maila osutas mürgitatud toitu otsides kohe õigele taldrikule, kuid paigutas kõik viis kokka valede toitude juurde.

Geit arvas ära ühe kokkadest, kuid mürki ta ei leidnud.

Hinnaline ese kohvris

Teises ülesandes pidid selgeltnägijad tajuma, milline ülimalt hinnaline asi on peidus kindlalt suletud kastis. Päevinäinud kohvrisse oli peidetud üle nelja miljoni krooni maksev kullakang. Eksperdina oli ülesande lahendamise juures kahekordne olümpiavõitja Erika Salumäe.

Geidil lõid ette pildid ette medalist või karikast. Talle tundus, et seal võis olla kaks või kolm eset. Siis nägi ta mingeid raamatuid.

Maila käed tunnetasid soojust ning ta pakkus midagi elusat.

Nastja tunnetas samuti elusat energiat. Väärtuslike kivide ja metallidega olevat see asi, et nad ei ole päris eluta, vaid neil on hing. Nastja pakkus suurt briljanti või kulda. «Kullaga on alati see huvitav asi, et selle ümbruses on energia tõus,» selgitas sensitiiv.

Teur võttis taas kaasa ahjuroobi, kuid teda segas eelarvamus, et seal on Salumäe kuldmedal. Ta arvas, et kohvris on ka rahakott või midagi väga väärtuslikku.

Vanameister Veeliks tunnistas, et teiste vaimne mõjutamine jõudis temani alles nüüd ning see tegi ta enesetunde ja taju kehvemaks. Ta pakkus kullatud eset.

Artikkel atendaadiplaanist

Viimaks kuvati selgeltnägijate selja taha seinale ajaleheartikkel ning nad pidid seletama, millest see kirjutas. Lugu rääkis 17 aastat tagasi toimunud Edgar Savisaare atendaadiplaanist.

Maila pakkus poliitikat, mingeid tehinguid ning autosid. Autosid polnud küll kirjas, kuid millel oli plaanis suur osa. Rohkem ta detaile ei osanud öelda.

Teur rabas kohe alguses õige suunaga. Ta pakkus rahvahääletust või rahvarinnet ja et tegemist on poliitikaga. Ta arvas, et tegemist võis olla Savisaare või Arnold Rüütliga, kes tõesti oli juhtumiga seotud.

Veeliksile viskas mitmeid pilte, pidama jäi mingi võimuhaarmaise katse.

Nastja ütles, et artiklis on kirjutatud ühest mehest ja et pealkiri sisaldas küsimust, mis oli õige. Ta iseloomustas meest kui prakilist, jõukat ja suure pere juhti ning pakkus, et tegutseb poliitikas. Nastja kirjeldas üllatavalt täpselt Savisaare välimust.

Geit tajus, et artiklis on kellegi kirjeldus, kes võis kultuuri või poliitikaga seotud inimene olla. Ta kahtlustas, et see inimene täna enam ei ela. Ülejäänud oletustega läks ta samuti väga vales suunas.

Selles saates osutus kõige nõrgemaks Geit ja ta pidi saatest lahkuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles