Raadio 2 saade «Hallo, Kosmos!» väljub eetrist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raadio 2 saade «Hallo, Kosmos!» väljub eetrist
Raadio 2 saade «Hallo, Kosmos!» väljub eetrist Foto: Raadio 2

Raadio 2 pühapäevane saade «Hallo, Kosmos!» väljub eetrist: 2.-5. juunil toimuvad Tallinnas kinos Sõprus kosmilised kohtumised mitmete oma ala asjatundjatega.

Õhtud algavad loengu või vestlusringiga ning jätkuvad temaatilise filmiga.  Esindatud on neli peamist suunda: saladused, teadus, ufoloogia ja vaimsus.

«Sündmus sai ajendi paljudest pöördumistest, kus kuulajad uurisid võimalust mõne saatekülalisega kohtuda, arutleda ja küsimusi küsida – nüüd astuvadki oma teemat suurepäraselt valdavad spetsialistid publiku ette ning jagavad oma visioone elust ja tulevikust,» rääkis saatejuht Ingrid Peek.

Festivali avab neljapäeval, 2. juuni õhtul kell 19.00 legendaarne vandenõude uurija Jüri Lina oma uue suurfilmi «Täitmatu Uroboros. Massoonide salakaval taktika» esilinastusega ning sellele eelneva loenguga.

«Uus paljastusfilm näitab vabamüürlaste poliitilist ja majanduslikku kuritegevust, millega loodetakse kehtestada uus maailmakord. Filmitriloogia viimases osas oleme dokumenteerinud ajaloosündmusi ja avalikustanud dokumente, millest kellelgi polnud aimugi,» rääkis Lina, kelle filmi esilinastus Stockholmis on juba välja müüdud.

Teadushuvilistele pakub palju põnevust reede, 3. juuni õhtu, mil toimub Tulevikulabor: arutelu   tulevikuvisioonidest, mida juhib Vikerraadio populaarse teadussaate «Labor» juht ja teadusajakirjanik Priit Ennet.

Mõttearenduses «Kuhu teadus viib?» osalevad armastatud teadusajakirjanik Tiit Kändler, Energia avastuskeskuse hing ja ajamasina ehitaja Aare Baumer, tehisintellekti arendaja Tanel Tammet ja budismihuviline füüsik Laur Järv.

Inimkond suunab aina enam pilku planeedilt välja, äriliidrid otsivad uusi intrigeerivaid investeerimissuundi ning meedias ja popkultuuris on tunda järjekordset ufo-lainetust.

Avatud mõtteviisiga inimestele pakub kindlasti huvi   anomaalsete keskkonnanähtuste uurija Igor Volke esinemine laupäeva, 4. juuni õhtul, mis kannab nime Kosmiline kohting ja teemaks on «Aktuaalset ufomaailmas».

Juttu tuleb viimastest arengutest maavälistel teemadel, salatoimikute arhiivide avanemisest ja paljust muust põnevast.

Vaimne pühapäev uurib inimest ja meie sisekosmost, tõstatuvad ajatud ja eksistentsiaalsed küsimused ning võivad ilmneda ka mõned vastusevariandid.

Vestlusringis arutlevad, mõtisklevad ja filosofeerivad inimeseks olemise ja elukestva arengu teemadel Klassikaraadio saate «Traditsiooni tarkus» tegija Peeter Liiv, Lilleoru liider ja müstik Ingvar Villido ning Eesti Transpersonaalse Assotsiastiooni asepresident ja psühholoogiamagister Alar Tamming.

Enne arutelu jagab praktilisi nõuandeid vee puhastamiseks ja laadimiseks Energoman Kalju Paldis ning taro kaardi spetsialist Katrin aitab huvilistel tulevikku piiluda.

Saade «Hallo, Kosmos!» on Raadio 2 eetris pühapäeviti kell 14.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles