Erkki Hõbe: Kumu ÖÖ’l esitlen ühemehe-kontsertkava, viies osas, ilma pausideta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Hõbe astub Kumu ÖÖ'l üles projektiga Multiphonic Rodent.
Erkki Hõbe astub Kumu ÖÖ'l üles projektiga Multiphonic Rodent. Foto: Tõnu Tunnel

Selle nädala reedel ehk 20. mail leiab Kumu Kunstimuuseumis aset suve alguse muusika- ja kunstipidu Kumu ÖÖ, mis toob publiku ette 13 artisti üle Euroopa, nende hulgas ka Erkki Hõbe oma suhteliselt värske ettevõtmisega Multiphonic Rodent.

Elu24 uuris noormehelt tema tegemiste kohta lähemalt.


Räägi lähemalt, mida su uus projekt endast kujutab. Kaua sa sellega vaeva oled näinud? Mida sulle selline musitseerimine annab?

Kumu ÖÖ’l esitlen täiesti uut ühemehe-kontsertkava, viies osas, esitatud ilma pausideta. Muusikat elektroonilistele klahvpillidele (Kumu ÖÖ’l siiski ka tiibklaverile), puhkpillidele ja löökriistadele.

Olen seda uut kava ette valmistanud juba alates aprilli lõpust. Minu jaoks on see võimalus katsetada midagi täiesti uut.

Laive tehes ma olen ikka tundlikult püüdnud jälgida, millised on minu kui muusiku tugevused ja nõrkused. Eesmärk on enda kui kontsertesineja võimekust arendada proovides rohkem keskenduda oma tugevustele ja üritada taandada nõrgemaid kohti. Kumu ÖÖ kindlasti selgitab välja, mis mu uue kava puhul töötab ja mis mitte nii väga.
 
Astud üles ka ühel Londoni festivalil. Kuidas sa selleni jõudsid?

Tallinn Music Weekil sõbrunesin ühe toreda Briti delegaadiga John Rogersiga, kellele mu TMW kontsert muljet avaldas ja ühtlasi ka mu lugu «Printsess ja Pagé» Check My Demo paneelis. Tema idee oli alustada muusikute vahetusprogrammiga, et Eestist tulevad mõned bändid Inglismaale esinema ja siis mõned Briti bändid hiljem Eestisse.

Brainlove Festival 28ndal mail on siis sellise kultuurilise vahetuse eestlased Inglismaale osa. Seal esinevad mitmed bändid Rogersi leibeli Brainlove'i alt ning mina ja Kreatiivmootor spetskülalistena Eestist.

Kuna Kumu ÖÖ'l on ainult valitud artistid, siis mida tähendab sulle olla valitute hulgas?
 

Eks kindlasti ole mul au. Igasugune väline kinnitus, et mu muusika on väärt, teab head meelt.

Kumu ÖÖ avab Kumu Kunstimuuseumi uksed 20. mail kell 21.00. Festivali programmi kohta saad lähemalt lugeda siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles