Saate «Eesti otsib superstaari» võitis Liis Lemsalu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Eesti otsib superstaari» finaalsaate läbimäng
«Eesti otsib superstaari» finaalsaate läbimäng Foto: Jelena Rudi

Televaatajate otsusel võitis superstaaritiitli ja 10 000 eurose plaadilepingu UniversalMusicuga Liis Lemsalu.

Hääletati kokku pea 90000 korda, Liis Lemsalu kogus 51 protsenti häältest.

Finaalsaade:

Showle lõid hoo sisse saatejuhid Hele Kõrve ja Evelin Pang Mikronite looga «Üks imelik masin».
Seejärel astusid lavale finalistid Liis Lemsalu ja Artjom Savitski lauluga «Addicted To Love».

Esimeses voorus tuli finalistidel esitada laul, mis nende enda arvates saates «Eesti otsib superstaari» kõige paremini välja tuli.

Artjom Savitski - Rod Stewart «Sailing»

Mihkel Raud: Ma mäletan, kuidas ma eelmine kord seda lugu kuulates laua alla pidin kukkuma. Mitu korda järjest suudavad seda teha tõelised ässad. Sul õnnestus see täna uuesti. Sina oled äss

Maarja-Liis Ilus: Mul on hea meel näha, et sinu närv on selline nagu artistil peab olema. Sa said suurepäraselt suurel laval hakkama. Hea esitus.

Rein Rannap: Väga hea algus ja väga hästi valitud laul. Sulle sobivad lihtsad ja aeglased ning pikkade nootidega laulud, kus sa saad noote pikalt venitada. Nende nootide ajal saad sa soojust saali kiirata.

Liis Lemsalu – Etta James «At Last».

Mihkel Raud: Mulle meeldis pööraselt. Etta James on suur tädi ja sina oled väikene tüdruk. Fantastiline on jälgida, kuidas üks Eesti tüdruk suudab aru saada lauludest, mida suured Ameerika tädid on laulnud. See oli väga stiilne.

Maarja-Liis Ilus: Väga hea valik. Väga stiilipuhas! Sa oled jõudnud oma parimasse vormi nende saadete jooksul. See esitis on olnud kõige terviklikum. Need kõrged noodid kõlasid mahlakalt. Ma olen vaimustuses.

Rein Rannap: See on tõesti hämmastav, kuidas noored inimesed on suutnud kiiresti areneda. Sa oled muutunud tohutult, sa ei karda enam esineda. Sa oled õppinud paremini head hääle kõla välja tooma

Teises voorus tuli finalistidel esitada isamaaline laul.

Artjom Savitski - Alo Mattiisen «Sind surmani»

Mihkel Raud: Sa oled neid isamaalisi laule varemgi esitanud. Mõnel varasemal korral olen targutanud ja õiendanud. Tagant järgi tunnistan, et mind on alati see väga liigutanud ja liigutas ka praegu. Ma olen õnnelik, et sa siis saatesse tulid. Ma olen õnnelik, et mul õnnestus sinuga tuttavaks saada.

Maarja-Liis Ilus: See lugu vajab sellist esitus nagu sa tegid, stoiline, rahulik ja pidulik. Sa oled musikaalne,ilus ja siiras.

Rein Rannap: Tubli! Vahel ei olegi midagi ütelda ega arvata. Sa tuletasid meelde, et oled laia haardega ja suudad laulda väga erinevat muusikat. Sa ühendasid tundliku ja samas rahuliku esituse.

Liis Lemsalu - Siiri Sisask «Mis maa see on» (sõnad Peeter Volkonski)

Mihkel Raud: Suurepärane valik. See oli natukene valus ja rusuv. Samas väga õnnelik ja kaunis. Sa võid olla universaalne laulja. Oled väga ameerikalik, teisest küljest oled sa väga eestlaslik laulja. See oli midagi väga eestlusele omast. See jõudis siia lauani ja kodudesse kohale. 

Maarja-Liis Ilus: Mulle meeldis sinu kirg, kuidas sa seda lugu esitasis. Sa jutustasid seda valu ning põlemist. Mulle läks see hinge. Ma pean sinust lugu. Sa oled eripärane laulja.

Rein Rannap: Põhjamaine sissepoole pööratud pilk, mis mind võlus selle esituse juures. See oli väga jõuline, see oli su sisemine jõud.

Lavale tuli Soome kõige nõutum mees Kim Herold ja esitas laulu «Before I Marry You»

Kolmandas voorus tuli finalistidel esitada võidulugu, kus laul ja esitus pidi olema tõeliselt võimas.

Artjom Savitski - 30 Seconds To Mars «Closer To The Edge»

Mihkel Raud: Ma hetk tagasi vaatasin Soome kõige nõutuma artisti esinemist ja nüüd ma vaatasin sind... Mulle tundub, et Eesti on märkamatult sisenenud viie kõige kihvtima riigi hulka.

Maarja-Liis Ilus: Näha ja kuulda on, et publik armastab sind. Olen kindel, et inimestele ei piisa kolmest loost. Sul on väga palju veel publikule pakkuda. Mind hämmastab sinu hääl. See on erilise ja kihvti kõlaga. Sa oled peenetundeline rokkar.

Rein Rannap: Peenetundeline ja lüüriline rokkar. Me oleme kiitnud sind kui parimat meeslauljat siin saates ja selles pole kahtluski, soovin sulle edu.

Liis Lemsalu – Beyoncé «Crazy In Love»

Mihkel Raud: Selle lauluga sa tõestasid, et Eesti on maailma kõige kihvtim riik, kus sünnivad ja kasvavad vabad inimesed, nagu sina. Samuti karismaatilised ning fantastilised lauljad, keda me ei pea häbenema ei Ameerikas ega mujal. Kui see polnud võidulugu... siis ma ei tea, mis asi see oli.

Maarja-Liis Ilus: Eestis pole ühtegi teist lauljat, kes tuleks lavale ja laulaks Beyoncé lugu sellise energiaga. Sa ole särav ja stiilne. Sulle ei ole tüdrukute seas praegu vastast.

Rein Rannap: See oli ameerikalik number. Sa oled ka väga eestlaslik laulja. Kokkuvõttes oled sa väga mitmekesine laulja. Sinus on see jõud, usk ja valmisolek minna edasi. Samuti olla tulevikus Eesti laulja ja olla tuntud ka teistes riikides.

Lavale tulid saatest varem väljalangenud finalistid ja laulsid ühisloo «You're The Voice».

Varem on saates pidanud lahkuma Jaan Lehepuu, Imre Saarna, Leemet Onno, Teele Viira, Kevin Johannson Katrin-Merili Poom Triin Niitoja ja Rosanna Lints.

Saate eel:

Artjom usub, et kahtlemata aitaks see tal kindlustada oma positsiooni kodumaisel muusikamaastikul. «Mul oleks võimalus muusikat edasi teha ja ma saan olla kindel, et minu lood kõlavad raadiotes ning mul on meeskond, kellega koos töötada,» kommenteeris Artjom. Laulmine on olnud tema kirg juba lasteaiast saati ning kõige paremini oskab ta ennast väljendada just läbi muusika.

«Ma tahan olla laulja,» on Liis veendunud, kuna tal on eriline side tekkinud just laulmise ja muusikaga. Pealegi aitab laulmine leida Liisil talle jaoks nii olulist tasakaalu. Liis on kindel, et võidu korral ei suudaks ta oma pisaraid tagasi hoida.

«See oleks midagi nii suurt, et ma hakkaks kindlasti nutma! Ma ei tea, miks ma nii»emotsionaalne olen, aga parem on tunded välja lasta, kui neid sees kinni hoida.»

«Superfinaali pääsemine on kahtlemata minu senise elu suurim saavutus ja ma ei jõua tänast saadet ära oodata,» ütles Artjom. Liisil lendavad juba praegu liblikad kõhus mõeldes 1800 inimest mahutavale kontserdisaalile, kus istub täna ka väga palju tema poolehoidjaid, teiste hulgas pere ja sõbrad. «Ma tahan lihtsalt laulda ja näidata, milleks ma suuteline olen,» rääkis Liis.

Liis ja Artjom hindavad teineteist nii hea sõbra kui tugeva konkurendina. Artjomi arvates on Liisil see salapärane «x-faktor». «Temas on midagi erilist, mis on omane ainult Liisile ning see väljendub terves tema olekus,» arutles Artjom.

«Aga ma arvan, et me oleme mõlemad erilised,» on noormees kindel. Liis leiab, et ehk võidab Artjom just sellepärast, et ta on poiss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles