Ämber valetas selgeltnägija Teurile

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pendlimees Veeliks Jalakas
Pendlimees Veeliks Jalakas Foto: Kanal 2
Kanal 2 müstikasaate «Selgeltnägijate tuleproov» eelviimases osas selgus, et finaalis pistavad rinda Nastja ja Veeliks.

Pronksiöö mõrv

Esmalt viidi sensitiivid Tallinna kesklinna, kus pronksiööl pussitati surnuks Dmitri Ganin. Selgeltnägijad pidid kinnisilmi ära tunnetema, mis kohas nad on ja mis seal juhtus. Abiks oli kaks pilti suletud ümbrikus ning ekspertideks olid Koit Pikaro ja Tarmo Kruusimäe.

Veeliksit segas väga, et silmad olid kaetud, sest ta ei näinud, kuidas töötab pendel. Ta tunnetas surnute energiat. Ta pakkus avariid või tapetut. Ta jäi pidama tapmise juurde, sest pendel näitas seda rohkem.

Nastja läks endast välja ja hakkas nutma. See koht seostus tal vihkamise, karmuse ja surmaga. Ta ütles, et selles kohas hukkus üks noor mees. Nastja nägi nuga ja palju verd. See oli Nastja taluvuse piir ja sügavamale ta minna ei saanud. Ta lisas, et mõrv ei olnud planeeriud ja mees oli lihtsalt valel ajal vales kohas. Ta arvas, et tapjat pole karistatud, mis oli tõsi, sest mõrvarit pole siiani leitud.

Teur võttis kaasa ämbri, millest püüdis vastuseid välja manada. Ta tunnistas ausalt, et ei oska vastata.

Tundmatute usk

Järgmiseks tuli selgeltnägijatel paika panna neile tundmatute inimeste usutunnistus. Nende ette pandi kuus inimest, kellest viis tunnistasid erinevat usku.

Teur konsulteeris taas ämbriga. Kas ämbri väega või loogika abiga arvas Teur ära kolm kuuest.

Ülesande teises pooles pidid võistlejad ära tundma, millises anumas on pühitsetud vesi. Ämber valetas Teurile ja ta osutas anumale, milles oli tavaline joogivesi.

Veeliks arvas õigesti ära kahe inimese religioosse kuuluvuse. Veeliks on ka ise kristlane, kuid valis anuma, mis oli pühitsetud vee kõrval.

Nastja joonistas paberile usundite sümbolid ning püüdis sümboleid puudutades ja katsealustele silma vaadates leida nendevahelise sideme. Nastja hiilgas taas ning arvas ära kõigi inimeste usutunnistuse.

Saatejuht oli sellest rabatud ning kinnitas, et keegi pole Nastjale midagi ette öelnud ning tegemist oli tõelise selgeltnägemisega.

Nastja leidis pühitsetud vee üles seitsme nõu hulgast.

Traagiline avarii

Kolmandas ülesandes viidi võistlejad Raplamaale autoromulasse, kus nad pidid väikebussi rusudest ammutama infot sellega seotud traagiliste sündmuste kohta. Tegemist oli masinaga, milles hukkus näitleja Dajan Ahmet.

Nastja ütles, et avarii juhtus talvel ja ligiduses olid mõned üksikud majad. Ta ütles, et hukkus üks mees ja autos oli umbes kümme inimest. Eksperdiks oli toona esimesena õnnetuskohale jõudnud Madis Milling ning ta ütles, et autos oli seitse inimest.

Veeliksi abivahend näitas, et kuhugi oleks nagu suurel kiirusel vastu sõidetud. Veeliks pakkus, et autos oli neli inimest. Ta arvas, et avarii põhjustas vastutulev auto, mis oli õige.

Teur arvas, et keegi jäi õnnetuse tagajärjel invaliidiks ja keegi sai surma. Ta pakkus libedat teekatet, mis ei olnud õige. Ta arvas ka, et autos sai surma laps, mis oli vale.

Kuri koer 

Viimases ülesandes pidid sensitiivid maha rahustama kurja koera. Eksperdiks oli akadeemik Anto Raukas.

Teuril oli salaplaan, et algul läheb heaga ja kui nii ei saa, siis kurjaga ja näitab ahjuroopi. Paraku see ei õnnestunud.

Veeliks püüdis sidet nende vahel puhtaks teha, mis ka õnnestus, ja koer muutus kiiresti rahulikuks.

Nastja võttis ülesannet naljaga ja tundus, et koer samuti.

Saates esines kõige nõrgemini Teur ning finaalis kohtuvad seega Nastja ja Veeliks. Lisaks pistab võitjatega rinda veel üks selgeltnägija, kes selgitatakse välja ühe ülesande põhjal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles