Rootsi firma on sunnitud uued nõiad palkama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi firma on sunnitud uued nõiad palkama. Fotol kunstnik John William Waterhouse´i maal, millel kujutatakse nõida
Rootsi firma on sunnitud uued nõiad palkama. Fotol kunstnik John William Waterhouse´i maal, millel kujutatakse nõida Foto: AFP / Scanpix

Lõuna-Rootsis Åhusis asuv firma Häxriket i Norden  palkab 20 nõida, kes hakkavad üle Rootsi neljas erinevas kohas tööle.

Firma esindaja sõnul otsivad inimesed praeguses majanduslanguses toetust väga erinevatest allikatest ning nõiad ja ennustajad on uuesti hinda läinud, kirjutab Skånska Dagbladet.

Häxriket oli sunnitud eelmised nõiad ja ennustajad lahti laskma, kuna nad rikkusid eetikareegleid.

Firma töökuulutuses seisab, et nõiad peavad olema suutelised teispoolsusega kontakti võtma, ennustama ruunide, taro kaartide, kristallide ja taimede pealt, oskama needust peale panna ja maha võtta, vaime kutsuda ja eemale ajada ning saatust ennustada.

Lisaks peab tööle soovijatel olema mobiiltelefon ja internetiühendus, kuna Häxriket pakub teenuseid enamasti interneti ja telefoni teel.

«Alustame praktiliselt nullist. Meie firmas töötamise jaoks peaks olema teatud omadused ja oskused ning klientidesse tuleb suhtuda täie tõsidusega,» sõnas üks Häxriket omanikke Qinna Blomgren.

Blomgreni sõnul peavad nõiakandidaadid läbima katsed.

Firma omanik jätkas, et nende tegevust on tihti kritiseeritud ja neid on süüdistatud inimeste petmises.

«Kõigil on õigus oma arvamusele. Kui mulle näiteks meeldib kaneelisai, siis ei pea see kõigile meeldima,» selgitas omanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles