Galerii: Tricky Tallinnas trikke tegemas

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tricky kontsert Rock Cafes, 20. november 2008 - Tricky, moekunstnik Liisi Eesmaa, näitleja Erki Laur
Tricky kontsert Rock Cafes, 20. november 2008 - Tricky, moekunstnik Liisi Eesmaa, näitleja Erki Laur Foto: Jelena Rudi

Eile andis Rock Cafes kontserdi Bristolist pärit UK triphopi kuningas Tricky.

Bänd tuli lavale ja võitis kõik ühe hetkega. Ununes väsitav päev, ununes 200 kilomeetrit ees ootavat jäist Tallinna-Tartu maanteed. Jäi ainult muusika, mis tasapisi, aga järjekindlalt viis transilähedasse olekusse.

Tricky, kodanikunimega Adrian Thaws, loivas lavale ruudulises pidžaamataolises riietuses. Pealtnäha elas mees laval läbi sündi, elu ja surma ning tundus olevat kuskil hoopis kolmandas dimensioonis. Ometi oli ta nii «siin ja praegu».

Ligi kahetunnise kontserdi jooksul tuli esitusele palju lugusid viimaselt plaadilt «Knowle West Boy» ning ka vanemaid kohustuslikke hitte. Viimase tunni jooksul aga kadus igasugune ajataju, ning tundus, et kui kontsert selle looga ka lõppeks, ei oleks millegi üle nuriseda. Aga bänd ei lahkunud lavalt niipea ning Trickyl oli varrukas veel mitmeid trikke.

Kontsert kulmineerus Motörheadi loo «Ace of Spades» Trickyliku kaveriga, mille jooksul bändiliikmed tirisid rahvast lavale tantsima. Võimalust kasutades küsiti kõikvõimalikele esemetele autogramme. Silmapaistvam neist oli näiteks inhalaator, mida Tricky ka ise proovis ja heaks kiitis.

Fännid olid kontserdi eelselt ka korralikult ette valmistunud - vähemalt kaks neist olid heinast ja paberist meisterdanud suure pläru, mille Tricky põlema pistis ja sellega mööda lava ringi vehkis.

Ehkki mees tundus laval sünge ja surmtõsine, tuli ta varsti pärast kontserdi lõppu rahva sekka fännidega kohtuma ning tema lagisev naer kajab kõrvus siiani.

Minu jaoks identifitseerib head kontserti see, kui koju jõudes võtan lahti tuurigraafiku, lootuses, et ehk on veel üks kord võimalik sellest osa saada. Siinkirjutaja halli novembriõhtusse tõi Tricky palju valgust ja rõõmu. Loodan, et seda tundsid ka kõik teised samas ruumis, samal ajahetkel viibinud melomaanid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles