Mantlipärijast lahkus pisar silmas Terko

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terko Jakobson
Terko Jakobson Foto: TV3

Kaptenina oma võistkonnakaaslast kaotuses süüdistanud Terko Jakobson pidi ise saatest pisarad silmas lahkuma.

Miljonikroonise töölepingu ning tippjuhi koha eest Olympic Entertainment Groupis alustasid seekordses TV3 Mantlipärija saates heitlust kaheksa noort inimest: 30-aastane tootejuht Veronika Pavlova, 30-aastane projektijuht Terko Jakobson, 29-aastane tegevjuht Sverre Puustusmaa, 29-aastane tootegrupijuht Riho Eensoo, 35-aastane osakonnajuhataja Piret Paabusk, 37-aastane klienditeenindusjuht Marju Kaev, 24-aastane juhatuse liige Lauri Paeveer ja 30-aastane tegevjuht Imre Mürk.

Karmiina võistkonnas alustasid kapteni Lauri eestvedamisel võistlust Marju, Piret, ja Imre.

Impera nimeline võistkond valis kapteniks Terko. Lisaks temale olid võistkonnas Veronika, Sverre ja Riho.

Seekordse võistluse eesmärk oli korraldada kliendipäev Sipelgapesa ja Kuldala uuselamurajoonis, milleks anti mõlemale võistkonnale 10 000 krooni. Selleks peavad võistkonnad tegema telereklaami klipid ja korraldama ka ürituse.

Karmiina otsustas lõbusate kostüümidega teha lõbusa teleklipi, kus rõõmsad krokodill Gena ja Potsataja otsivad elupaika ja leiavad selle Kuldala elamurajoonist. See reklaam eristus omapäraga ja paistis oma naiivsusega mõnusalt silma. Samal ajal kui poisid tegelesid telereklaami tootmisega, tegid tüdrukud flaiereid.

Impera mängis teleklipile, kus noormees Mustamäe korterist tahab uut elamispinda ja läheb seda otsima Sipelgapesa elamurajooni. Impera reklaam oli veidi igavam ja jäi vähem silma.

Karmiina läks loomaaeda flaiereid kostüümis jaotama. Impera esindajad jaotasid oma flaiereid Rocca al Mare keskuses. Karmiina loosis kohaletulnute vahel välja jalgratta, Impera reisi Rootsi. Karmiina jagas lisaks ka rahvale mett, saia ja piima.

Žürii arvates olid võistkonnad väga tasavägised. Klientide arv oli küll suurem Imperal, kuid kliendipäev oli paremini läbiviidud Karmiinale, sest nad pakkusid klientidele erilahendusi – neil olid kohal ka pangaesindaja ja sisekujundaja. Võitjateks kuulutati Karmiina.

Armin Karu arvates oli Impera reklaam selgelt halvem ja ei paistnud silma. Terko sõnul tulid paljud siiski telereklaami peale ehk reklaam töötas. Karu sõnul segas tümpsumuusika kohalikke elanikke ja sellest unustati neid teavitamast. Lisaks võttis diskorimuusika ligi kolmandiku eelarvest. Terko muudkui tõrjus süüdistusi, kuid ta ei tunnistanud oma süüd. Karu heitis talle seda selgelt ette, kuid Terko jätkas vastu jonnimist.

Terko valis žürii ette lisaks endale Riho ja Veronika. Nii Sverre, kui ka Terko leidsid, et Veronika peaks lahkuma. Terko sõnul oli kehvas flaieris süüdi Riho, samas ta süüdistas ta selles ka Veronikat. Terko süüdistas suhteliselt jõuliselt Veronikat ja soovitas tema vallandamist, kuid Veronika vaidles pidevalt vastu. Ka Riho toetas vaiksemalt Terkot.

Karu sõnul oli antud juhul võistkond juhitamatu ja selle eest vastutab ka juht. Karu sõnul oleks pidanud võistkond vaidlema varem, mitte nüüd žürii ees. Karu leidis, et Terko ehk delegeeris palju töid teistele, selle asemel, et ise võistkonda rohkem kontrollida ja aidata.

Veronika arvates oleks pidanud Terko rohkem teisi juhendama.

Karu arvates Terko ei võtnud teiste ideid juhina kuulda ja ta pidi lahkuma, sest ta ei sobi tippjuhiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles