Suri maailma vanim inimene

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edna Parker (20.04.1893-26.11.2008) tänavu kevadel Shelbyville'i vanadekodus tehtud fotol.
Edna Parker (20.04.1893-26.11.2008) tänavu kevadel Shelbyville'i vanadekodus tehtud fotol. Foto: AP / Scanpix

USA Indiana osariigis asuvas Shelbyvillle’i vanadekodus suri kolmapäeval mullu teadaolevalt maailma vanimaks inimeseks jäänud Edna Parker, kes sündis juba üle-eelmisel sajandil.

Edna Parkeri täpseks registreeritud elueaks jäi 115 aastat ja 220 päeva, kinnitas Guinnessi rekordite raamatu vanemkonsultant Robert Young agentuurile Associated Press. Kõigi aegade vanimate inimeste edetabelis paikneb ta 14. kohal, kui uskuda UCLA gerontoloogiadoktorit Stephen Coles’i.

20. aprillil 1893. sündinud naine oli ametilt kuni ühe farmeriga abiellumiseni kooliõpetajanna. Suurema osa ülipikast elust – peaaegu seitse aastakümmet – veetis ta aga lesena ning elas üle ka kahe poja surma. Kuni sajanda eluaastani sai ta maamajas elades üksi hakkama, seejärel kolis poja juurde ning hiljem edasi Shelbyville'i vanadekodusse.  

Kogu elu aktiivne olnud naine ei joonud kunagi tilkagi alkoholi ega suitsetanud mahvigi tubakat, kuid samas ei kippunud ta teistele pakkuma nippe kaua elamiseks. Ta soovitas inimestel vaid hankida rohkem haridust.

Edna Parker jäi vanimaks elusolevaks inimeseks maailmas eelmisel aastal, kui Jaapanis suri temast neli kuud vanem olnud Yone Minagawa. Nüüd sai selleks aga portugallanna Maria de Jesus dos Santos, kes sündis vikipeedia andmetel 10. septembril 1893.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles