Homme esilinastub «Soovide puu»

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastaja Liina Paakspuu «Soovide puu» võttel Marati ööklubis tänavu septembris.
Lavastaja Liina Paakspuu «Soovide puu» võttel Marati ööklubis tänavu septembris. Foto: Toomas Huik

Uus Eesti mängufilm «Soovide puu» jutustab linna õnne otsima tulnud maatüdrukust, kes leiab lõpuks hoopis soovide puu – iseenda.


Filmi režissöör Liina Paakspuu nendib, et film valmis helikiirusel – võtted käisid ju vaid mõne kuu eest. Veel eilsekski polnud teos veel lõplikult linastusküps. «Just siseneme
helistuudiosse, vaja veel natuke värvikeeramist teha ning heli ja pilt esilinastuseks kokku mängida,» selgitab ta. Ja põhjendab: «Tegu on ju madalaeelarvelise mängufilmiga, nagu ka näiteks «Kinnunen» või «Meeletu». Kuigi tavaliselt peetakse sellise filmiga silmas telefilmi, tahtsime meie ikka korralikku asja teha, võtsime selle entusiastlikult ette.»

Kui harilikult küünib Eesti mängufilmi eelarve umbes 20-30 miljonini, sai «Soovide puu» valmis 1,8 miljoni krooni eest.

Stsenaariumi autor on Martin Algus, kuid loosse on lisatud «elulisi asju» ja «mõningaid seiku» ka lavastaja enda elust. «Üks neist on eriti «haige», aga ma ei taha seda ette öelda. Eriti armas ja südamlik, aga hästi kummaline,» naerab ta.

Peategelane, noor neiu, tuleb maalt linna tööd otsima. «Kuid tegelikult otsib ta iseennast. Mis tähendab, et soovid täituvad siis, kui esmalt enda sisse vaatad,» selgitab Paakspuu.

Linateos on alla 12-aastastele keelatud. «Sest nagu korralikus filmis ikka, saab näha nii naise kui mehe täisalastust. Miks aga lapsed seda näha ei tohi, sellest pole ma kunagi aru saanud. Keelu pani peale kino,» sõnab lavastaja mitte eriti pettunult.

Komöödia «Soovide puu» sihtgrupp on seega pisut vanemad, eeskätt 15–35-aastased. Paakspuu sõnul seletub see peategelaste noorusega, ent kuna film on äärmiselt eluline, sobib see loomulikult vaatamiseks nii vanematele kui noorematele. «Seal leidub piisavalt jaburaid hetki, millega võib samastuda,» räägib režissöör. Ning lisab naerdes, et kindlasti on tegu aasta filmi tiitlile pretendeeriva taiesega.

«Soovide puu»


•    Stsenarist Martin Algus


•    Režissöör Liina Paakspuu


•    Operaator Mait Mäekivi


•    Osades Elina Pähklimägi, Marlyn Jurman, Elina Reinold, Marko Mägi jt


•    Tootja Revolver Film

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles