Näitleja lõikas laval enda kõri läbi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on tähistatud Daniel Hoevelsi viga saanud kõri, verine nuga ja vereplekk.
Pildil on tähistatud Daniel Hoevelsi viga saanud kõri, verine nuga ja vereplekk. Foto: Internet

Möödunud nädalavahetusel elas Viini Burgtheateris Friedrich Schilleri etendust «Maria Stuart» vaatama tulnud publik kaasa enamale kui ajaloolisele draamale.


Laupäeval mängitud etenduses lõikas Inglise kuninganna Elizabethi mõrva plaaninud Mortimeri kehastanud näitleja Daniel Hoevels endale kõrri, kui laval toimuma pidanud enesetapp – kõri läbilõikamine – muutus terava noa tõttu tõsieluliseks kurbmänguks. Nuga läbistas naha pealmised kihid ja voolama hakkas päris veri.



Verine näitleja tuikus lavalt kiirabiarsti juurde ja viidi kohe ka haiglasse. Õnneks pääses ta suuremate vigastusteta ja oli pühapäeval taas laval.



Loo eeldataval süüdlasel – rekvisiitoril, kes oli unustanud ohtliku noa nüriks teha – aga ilmselt oma töökohta säilitada ei õnnestu. Traditsiooniline teatrinuga oli nimelt etenduse ajaks purunenud ja selleks osteti asendusterariist, mille rekvisiitor pidi spetsiaalselt ära nüristama. Anika S. unustas aga oma kohustuse ja seadis niimoodi näitleja surmaohtu.



«Kui näitleja oleks noaga kas või natuke tugevamini vajutanud või koguni arteri läbi lõiganud, oleks ta ilmselt laval verekaotuse tõttu surnud,» kommenteeris arst.



Hoevels tundis end peagi taas rahulikult. «Mul läheb jälle hästi,» kommenteeris ta.


Burgtheater oleks laupäeval juhtunu meelsasti saladuses hoidnud, kuid väljaande Österreich küsimuse peale tuli uudis avalikuks. (oe24.at/PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles