Jaapanlane süüdistab lennufirmat enda purju jootmises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapanlane süüdistab lennufirmat enda täisjootmises
Jaapanlane süüdistab lennufirmat enda täisjootmises Foto: AP / Scanpix

Jaapanlane süüdistab lennufirmat enda purju jootmises.

Yoichi Shimamoto sõnul serveeriti talle United Airlinesi lennuki pardal jooke ka siis, kui stjuardessid nägid, et ta on juba alkoholijoobes, kirjutab AP.

Juhtum leidis aset Jaapanist Osakast USAsse San Franciscosse toimunud lennul.

Shimamoto sõnul sai ta iga 20 minuti tagant klaasi burgundia veini  ning jäi purju. Mees lisas, et pärast maandumist ja tolli läbimist oli ta nii segaduses, et ründas oma abikaasat Ayishat.

«Stjuardessid nägid, et ma olen purjus, kuid jätkasid mulle joogi serveerimist. See oli neist väga vastutustundetu,» nentis jaapanlane.

Jaapanlane andis lennufirma kohtusse, lootes saada kahjutasu.

Jaapanlane sai ka ise kohtu poolt karistada. Talle määrati vägivaldse käitumise ja naise ründamise eest 18 kuu pikkune tingimisi karistus.

Seadusekspertide sõnul ei ole reglementeeritud, kas lennuki pardal alkohoolsete jookide serveerimise saab liigitada baari alla või mitte. Kui on baar, siis kehtivad lennukis samad seadused mis maal.

USA seaduse järgi peavad lõbustuskohad, kaasa arvatud baarid, vastutama klientide alkoholitarbimise eest.

«Jaapanlase arvates oleme meie vastutavad selle eest, et ta ei suutnud oma alkoholitarbimist piirata ning ründas oma naist. Meie ei ole vastutavad,» lausus United Airlinesi esindaja Jean Medina.

Jaapani ärimehe juhtumit arutatakse Californias San Mateo maakonna kohtus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles