Lapsed kaitsesüstideta jätnud vanemaid võib vangla ees oodata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Reuters / Scanpix.

USAs Marylandi osariigi Prince George`i omavalitsus ähvardas lapsevanemaid vanglaga, kui nad oma võsukesed kaitsesüstideta jätavad.

Marylandi osariigi seadused näevad ette, et kõik lapsed peavad kooli minemise ajaks olema saanud kaitsesüstid, kirjutab STT.

Need lapsed, kes pole süste saanud, ei tohi kooli minna ja õppetöös osaleda.

Kohalikud ametnikud võtsid kasutusele karmimad meetmed pärast seda, kui uuring näitas, et 3000 sellel sügisel kooli läinud last pole saanud kaitsesüste.

 

Ametnikud saatsid vanematele välja kirjad, milles nõuti olukorra lahendamiseks nende ilmumist kohtusse.  

Enne seda olid koolid saatnud vanematele kirjad, et nende laste kohta pole kirjalikku tõendit, kas nad on vaktsineeritud või mitte.

Kooli poolt saadetud kirjades ähvardati laps õppetöölt kõrvaldada, kui vanemad lapsi vaktsineerida ei luba. 

Marylandi osariigi ametnikud otsustasid, et kui vanemad ei saa oma lapsi vaktsineeritud, siis võetakse karmimad meetmed kasutusele. Näiteks pannakse vanemad seaduse mittetäitmise eest kümneks päevaks vanglasse.  Kui ka pärast seda pole lapsed kaitsesüste saanud, järgneb 30 päeva trellide taga.

«Me pole veel mõelnud, milline karistust tuleks pärast 30 päeva pikkust vanglakaristust,» sõnas Marylandi osariigi esindaja Glenn Ivey. 

Ivey sõnul on nende ainsaks eesmärgiks, et lapsed saaksid koolis käia, hariduse saada, kuid ei ohustaks samas kaitsesüstide puudumise tõttu  nii enda kui ka kaasõpilaste tervist. 

«Me ei taha vanemaid vanglaga hirmutada, aga seadus on seadus ja seda tuleb täita,» selgitas esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles