Kuur peitis endas haruldast Bugattit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bugatti 57S Atalante sisevaade
Bugatti 57S Atalante sisevaade Foto: AFP / Scanpix

Suurbritannias Newcastle`is leidis üks perekond päranduse hulgast haruldase auto.

Bugatti 57S Atalante pannakse järgmisel kuul Pariisis Bonhamsi oksjonimajas oksjonile, kirjutab abc.net.au.

Ekspertide sõnul võib selle auto hinnaks kujuneda üle kuue miljoni euro (üle 93 miljoni krooni).

Selle 1937. aasta Bugatti mudeli ostis 1955. aastal arst Harold Carr.

Arst suri 2007. aastal ja kui ta sugulased Carrist maha jäänud asju sorteerima läksid, leidsid nad kuurist haruldase auto. Nad tegid kindlaks, et Bugatti 57S Atlantet toodeti ainult 17 eksemplari.

«See auto on väärtuslik, kuna sellega ei ole ligi 50 aastat sõidetud. See on üks kunagistest superautodest. Selle Bugatti maksimaalkiirus oli ajastul, mil enamik autosid suutis sõita 50 kilomeetrit tunnis palju suurem – kuni 210 kilomeetrit tunnis,» sõna Carri vennapoeg.

Selle Bugatti 57S Atlante esimene omanik oli briti aristokraat ja võidusõiduentusiast krahv Howe,  täisnimega Francis Richard Henry Penn Curzon, kes oli Suurbritannia võidusõitjate klubi esimene president.

Ta ostis kaheistmelise sportauto Atlante 1937. aastal ja see oli tal kaheksa aastat.

Pärast mitme omaniku vahetust ostis selle masina Carr, kes sõitis sellega kuni 1960. aastate alguseni. Pärast seda seisis see masin aastaid kuuris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles