Online-intervjuu: küsimustele vastas Koit Toome

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koit Toome
Koit Toome Foto: Margus Ansu

Täna vastas Elu24.ee ja Postimees Online’i külastajate küsimustele laulja ning saates «Tantsud tähtedega» võidutsenud Koit Toome. Täname kõiki, kes küsimusi esitasid.

Mis tunne Teid valdas, kui saatejuhid võitja välja kuulutasid?

Olime väsinud, aga õnnelikud.

Kuidas võitu tähistasite?

Istusime stuudios päris pikalt veel. Kuna oli pühapäev, siis enamus kohad olid kinni. Pärast läksime sõpradega kõigepealt sööma ja siis edasi linnapeale tähistama.

Mis tunne oli laval tantsijana olla ja millised olid tunded esimese esinemise ajal?

Päris hull ja harjumatu tunne oli. Umbes nagu kala kuival :) eriti esimeses saates. Mida aga saade edasi, tuli enesekindlust ja julgust juurde.

Keda pidasite pärast esimesi saateid enda suurimateks favoriitideks?

Olgat ja Peepu ning Luisat ja Martinit.

Kui rahvahääletus välja jätta, kas õiglasem olnuks sinu või Luisa võit?

Ma ei saa sellest küsimusest aru, kuidas õiglasem? See on ju meelelahutussaade ja rahvahääletus on selle lahutamatu osa. Aga Luisa oli kahtlemata väga tubli ja väärinuks samuti seda võitu.

Kas meelelahutuses töötavatel inimestel (suure fänniarmeega) on saates kergem edu saavutada kui näiteks poliitikutel?

Ma arvan, et loeb see milline inimene sisemiselt on. Tantsupaaride omavaheline klapp, iseloom, loomulikus ja siirus.

Dag Hartelius näiteks läks ju väga inimestele südamesse ja tal oli palju poolehoidjaid. Näiteks lauljatel võib olla küll mõnevõrra rohkem fänne ja poolehoidjaid, aga samas rohkem ka inimesi, kes on negatiivselt meelestatud või eelarvamustega.

Tantsusaate jooksul õppisid selgeks kaheksa tantsu, milline neist võiks olla Sulle kõige iseloomulikum?

Kõik tantsud olid omamoodi lahedad ja huvitavad treenida ja tantsida. Aga kokkuvõttes mulle meeldivad ladinatantsud veidi rohkem.

Mis sulle saate juures meeldis ja mis mitte?

Üldiselt see on üks väheseid reality telesaateid, mis on üdini positiivne. Ma arvan, et see on ka osaliselt selle saate edu põhjus. Negatiivne on ehk natukene liiga intensiivne kollase meedia tähelepanu.

Kui sul oleks võimalus tantsida finaalsaates oma lemmikkuulsusega, siis kes see oleks?

Penelope Cruz näiteks :).

Kelle võtate preemiareisile kaasa?

Ei ole veel jõudnud sellepeale mõelda. Peame Kerttuga vähe nõu.

Millal Sinu uus plaat ilmavalgust näeb?

Minu uus akustiline plaat "Allikas" sai just valmis ja peaks selle nädala lõpuks jõudma ka plaadipoodidesse üle Eesti.

Väidetavalt on Sul ühe ameerika artisti kõik plaadid. Kes see muusik on?

Minu suur lemmik pianist ja laulukirjutaja Bruce Hornsby.

Kas ja millest Sa lauljana puudust tunned?

Meil oli poole aasta jooksul 54 Allika kontserti üle Eesti, kus me olime laval ainult kahekesi hea sõbra Jormaga. Kuigi alguses ma olin natuke ebakindel ja kõhklev, kas me saame hakkama, siis kokkuvõttes läks kõik hästi ja rahvas võttis need kontserdid väga hästi vastu.

Ma tundsin ennast laval paremini kui kunagi varem. Nüüd tahaks järgmisena ka suure live bändiga proove ja uusi lugusid hakata tegema. Oma vaimusilmas näen, kuidas võiks minu live kontsert välja näha ja mul on suur soov selleni ühel päeval jõuda.

Keda Eesti noortest meeslauljatest imetled? Kellel neist on Sinu meelest suurim potentsiaal?

Noored laulavad üldiselt iga aastaga aina paremini, on see siis «2 takti ette» või mõni muu analoogne saade. Soovin noortele igal juhul jõudu ja julget pealehakkamist.

Sa oled lauljana selline lüüriline ja romantiline, kas Sa tahaks vahel mõnd karmimat ja karusemat laulurolli?

Isegi kui ma väga tahaks, ei saaks minust kunagi Jaagup Kreemi, või Tanel Padarit :)

Teatrilaval on mul olnud võimalus, eriti viimasel ajal, ka teistsuguseid rolle teha. Eks nüüd jääb üle seda tulevikus ka mõne uue looga proovida.

Milline on Su enda lemmiklaul, mida oled esitanud? Ja kes on lemmikmuusik?

«Merelapsed» on millegipärast hakanud mulle viimasel ajal palju rohkem meeldima kui vanasti. See on üks vähesed lugusid, kus on ka klaverisoolo. Oi, kuidas mulle meeldib klaverit mängida :).

Lemmikmuusikuid on liiga palju, et hakata neid siin nimetama.

Meediast jääb mulje, et välismaised tippstaarid langevad muudkui alkoholi ja narkootikumide küüsi. Millised on sinu suhted nende ainetega? Kuidas hindad muusikuid, kes esinemise ajal suitsu tõmbavad või napsu võtavad?

Eks see ole iga inimese oma valik, kuidas ta elada tahab. Olen ka mina need asjad elu jooksul ära proovinud ja teinud palju asju, mille üle ma täna uhke pole. Iga inimene peab ise oma tee leidma ja omad vitsad saama.

Kas ajakirjandus räägib sinu ja Kerttu kohta tõtt või on kõik 99,9% vale ja mis teie vahel tegelikult toimub?

Eks kollane ajakirjandus võimendab kõike mitmekordselt ja kahjuks enamasti ei saa meie ise kuidagi kontrollida või sekkuda, et mida seal kirjutatakse.

Inimesed on näinud, et meil oli Kerttuga algusest peale mingi eriline keemia ja väga hea klapp. Tänu sellele läks see kolm ja pool kuud väga lõbusalt ja lahedalt.

See on ju loomulik, et keegi ei taha hakata ajakirjanduses midagi välja hõikama, kui ei ole veel endalgi selgust ja kindlust, mis sest kõigest saab. Aga Kerttu on kindlasti üks ütlemata tore tüdruk ;).

Mida tahad jõuludeks saada?

Tahaks veidi puhata ja lõõgastuda sest pöörasest poolest aastast.

Koit, kuidas suhtud geidesse ja sellesse, et Sindki on geiks peetud?

Mul ei ole sellest midagi, kui keegi tahab midagi arvata. Tahan ainult niipalju öelda, et mul on palju sellised häid sõpru ja kalleid inimesi ning mul ei tuleks mõttessegi, et ma peaks nendesse kuidagi halvustavalt või teistmoodi suhtuma.

Ilmselt ma ei ole selles osas väga konservatiivne inimene. See ei tohiks olla kellegi teise asi - on ju nii.

Mida sooviksid inimestele eelseisva jõuluaja puhul?

Kõike kaunist ja mõnusat rahulikku jõulu!

Kui olete 50-aastane, kellena siis töötate või millega tegelete? Millega olete selleks ajaks hakkama saanud? Poliitikasse ei plaani minna?

Elame näeme :) Palju asju minu elus on juhtunud nii, et ma poleks osanud seda uneski ette näha. Üle kahekümne aasta on väga pikk aeg. Tahan ainult loota, et mul on pere ja ma olen õnnelik.

Suur tänu, et leidsite aega küsimustele vastata!

Palun.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles