Contra: eestlastel ei ole huumorimeelt!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Erisaate» eilses osas Gerli Padari ja Glive’i esituses kõlanud laul on selle autori Contra sõnul heatahtlik laul sotsiaalministri rakendatud programmist.
«Erisaate» eilses osas Gerli Padari ja Glive’i esituses kõlanud laul on selle autori Contra sõnul heatahtlik laul sotsiaalministri rakendatud programmist. Foto: ERR

«Erisaate» ühiskonnakriitilised laulud said lisa – kui Trafficu esituses kõlas lugu, mis pilas Läti kehva majanduslikku olukorda, siis eilses saates hüüdis Gerli Padar: «Käed eemale Maripuust!».



Laulusõnade autori Contra sõnul jälgib «Erisaate» meeskond kriitilise pilguga kõiki nädala sündmusi ja laul tehakse just sellest, mis tundub hetkel kõige hingekriipivam. Kui teema on välja mõeldud, kirjutab Contra sellele sõnad ning toimetajad Erik Moora ja Tõnis Leht valivad välja kohaliku bändi, kes laulu esitab.

Gerli Padari esitatud «Käed eemale Maripuust» on Contra kinnitusel heatahtlik laul sotsiaalministri rakendatud programmist. Pahatahtlikuks ei pea mees ka «Läti diskot», mis kõlas ETV aastavahetusprogrammis Trafficu esituses.

Lugu on youtube.com-is vaadatud ligi 100 000 korda ning see on kogunud sadu eesti-, inglis- ja lätikeelseid kommentaare. Contra tahab aga lätlasi hoopis kiita ja kaitsta, sest nood on naljast aru saanud.

«Eestlased vaatavad, et on palju lätikeelseid kommentaare – järelikult sõimatakse! Eestlastel ei ole huumorimeelt,» nentis ta. «Ma olen lätlaste käest kuulnud, et on pigem vastupidi, on küll neid, kes sõimavad, aga kui eestlaste kommentaare vaadata, siis seal on neid sõimajaid rohkemgi.»

Lisaks Trafficule on saates esinenud veel Blacky, Reet Linna Anne Veski jt. Näiteks Blacky laul «Tere, krahh!» kõlas nii:

«...Majanduselt eemaldatud kasvaja / Eesti rahvas enam ei lähe rasva ja / Kümnest hummerist, mis ringi vurasid, valmistada võime palju rulasid. / Tere börsilangus, majanduse krahh. / Eestlasest saab kõvem rulasõitja kui kasahh. / Kes veel sõiduks autot pruugib, seda ootab trahv...»

Contra sõnul ei ole aga kõige šokeerivam laul eetrisse jõudnudki. «Kunagi tegin sellise laulu, kus sõimasin absoluutselt kõiki poliitikuid, aga ilmselt oleks see lugu eetrisse läinud piiksudega,» naeris sõnaseadja, kellel ühe sarkastilise laulu kirjutamiseks kulub kõigest paar tundi.

«Käed eelmale Maripuust»

Esitajad: Gerli Padar ja Glive
Kui oli näärikuu ja õitses Maripuu,
Sotsministeeriumis murti siis päid,
et kuhu sotsiaalrahad jäid.
Kes rahad ära viis,
kas patsiga itimiis?
Või koristajale ette nad jäid
kui pühkimas seifi ta käis?
Sotsiaalkatastroof
ei keegi pensioneid too.
Ei saa isegi hüüda halloo,
sest koguaeg kinni on toon.
Ja Maret Maripuu
saab vastu pead ja suud.
Suur kera veereb ta poole, käes luud,
et tagasi saaks astutud.

Nüüd kostab Ansipi suust:
käed eemale Maripuust.
Mispärast nõuate talt vastutust,
kui hästi on tehtud kõik just.
Sest kui vanamamm,
kes tahab penssi üks gramm
teel linna panka tal pikk on siis samm,
pea taastub ka siis ihuramm,
teravdub kõrv ja sirgu jääb selg
ja pilk tal saab terasem,
pensionär siis võib joosta kui sälg.
Küll see on üks hea süsteem
ja nii pensionipäev
võiks olla ka iga päev.
Küll nendib Maripuu tarkust Jaak Aab,
Ben Johnsoniks pensionär saab.
Nüüd kostab Ansipi suust:
käed eemale Maripuust.
Mispärast nõuate talt vastutust,
kui hästi on tehtud kõik just.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles