Eurovisioonile sõidab Urban Symphony

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on eurolaulu salvestamine ETV ühes stuudiotest.
Pildil on eurolaulu salvestamine ETV ühes stuudiotest. Foto: Liis Treimann

Tänases ETV saates «Eesti laul 2009» selgus, et Eestit esindab maikuus toimuval rahvusvahelisel Eurovisiooni lauluvõistlusel Moskvas Urban Symphony lauluga «Rändajad».

Teises voorus hääletati 26 475 korda ja võitja sai 82 protsenti häältest.

Esimese vooru edetabel:

1. Urban Symphony
2. Traffic

3. Laura
4. Lowry
5. Janne Saar
6. Ithaka Maria
7. Chalice
8. Rolf Junior
9. Köök
10. StereoChemistry

Kokku oli helistajaid 22 800.

Žürii avaldas oma lemmikesinejad:

Anne Erm - Urban Symphony, Jaanus Nõgisto - Ithaka Maria, Birgit Õigemeel - Chalice, Siim Nestor - Traffic, Mare Väljataga - Chalice, Owe Petersell - Urban Symphony, Helen Sildna - Köök, Ardo Ran Varres - StereoChemistry, Marju Marynel Kuut - Janne Saar, Erik Morna - Janne Saar, Jaagup Kreem - Urban Symphony.

Žürii punkte kokku arvestades oli tabelis esikohal Urban Symphony, teiseks jäi Traffic.

Laura «Destiny»

Saatejuht vestles Laura kleidiga. «Väga hästi sobime, vahepeal olid väikesed hõõrumised, aga üldiselt sobime hästi. Ma ka ju Veevalaja. Olen väga heaks sõbraks saanud Pehki pintsakuga. Kujutage ette - otse second handist ETV prime time'i,» õhkas Laura kleit.

Ithaka Maria «One Last Dance»

Ithaka Maria alias Jan Uuspõld rääkis lähemalt bändi nimevalikust. «Slobodan River, mis elu tal ikka oli, ta ei saanud 65 täis. Tegelt inimesena oli ta täitsa mõnus mees. Aga jah, Slobodani enam ei ole.»
Mis võiks olla uue bändi nimi? «Ootame Lissaboni lepingu ratifitseerimist, ootame Iirimaa taga. Lõpliku otsuse võtab vastu rahvas.» Ta tunnistas, et on iga kell üle laipade mineja, peaasi, et nimi hea oleks.

Traffic «See päev»

Trafficu solist Silver alias Jan Uuspõld rääkis, et see päev algas tema jaoks natuke hiljem.
«Kui tavaliselt teen silmad lahti kell pool kümme hommikul, siis nüüd oli pime. Sain aru, et ärkasin musta kaveri all. Tõusin püsti, aga unustaisn ära, et enne tuleb klaveri alt välja tulla ja siis kõmm! kuulsin tugevat heli. Panin selle kirja klaveri põhjale. See päev. Ja nüüd tahavad kõik seda klaverit näha, aga ma ei näita, sest ma ei taha, et kõik mu kodus jõlguvad,» seletas Silver, kelle klaverijutt tundus olevat lõputu.

Rolf Junior «Fre:dom»

«See on paratamatu, et ma tunnetan vabadust! Teie olete kinni, te pole seda vabadust kunagi tunnetanud. Pole mõtet paigal tammuda nagu Võidu väljaku rebane. Vabadus on see, kui saad ükskõik millist lippu liputada. Paljud inimesed mõtlevad takistavad mõtteid, eriti tissidega naised. Praegu siin tehakse Eesti Laulu, aga mina ikkagi laulan Eurolaulu. Vabadus!!!» kuulutas Rolf alias Jan Uuspõld vabadust.

Köök ja Kaire Vilgats «Üürnik»

Jaan pehki muusa ja sundüürnik 69 alias Jan Uuspõld rääkis, et bass on Pehki käes ja kätte ta seda ei anna. Nimi on tal selline, sest nendele valmistab see nalja - 6 on ühtepidi ja 9 teistpidi.
«Ma olen ju seal sundüürnik Pehki köögis, mul ei ole raha, et talle ära maksta. Ma ära ka ei saa minna. Olen Nõukogudeaegne kriminaal. Ma puhas ja korralik inimene, algul oli seal ainult üks inimene, Pehk, siis tuli teine inimene ja siis terve bänd. Öö läbi käib tramburai, ainult üks lalalalaaa! Ma ei saa lausa peldikus ka käia, kogu aeg keegi oksendab seal või mingit loomingut loob. Lahenduseks oleks Pehk moskvasse ära saata, Vilgats võiks tema kööki jääda,» arvas 69.

Chalice & Maagiline Kuues «Nelikümmend»

«Ei ole olemas kõrgemaid ja madalamaid noote, ei julgeks üht teisest madalamaks teha. Noote on siin, seal, igal pool. Noodi teeb hellaks tema täpike ja konksuke... Viiulivõti, sest mina ei ole viiulivõtmega kunagi nooti rünnanud. Minu noodid armastavad mind, minu inimesed armastavad minu noote, meie armastame neid ja kui need saavad kokku, siis teeme seal seksi, seksi, seksi...» jutustas Chalice alias Jan Uuspõld.

Urban Symphony «Rändajad»

Kaunis Sandra alias Jan Uuspõld jäi piano ja fortissimoga rahule. Kuhu ta rändab? «Tavaliselt ma tulen hommikuti kodust välja ja siis lähen tagasi, sest unustasin viiuli maha. Vahepeal lähen Sveni juurde, kui Laurat ei ole. Kui Laura on, lähen otse kooli, sest teadmisi on vaja. Kes koolis ei käi, see teadmisi ei saa ja Moskvasse ei sõida. Kes Moskvasse ei sõida, see jääb koju,» filosofeeris lauljatar.

StereoChemistry «Öösiti kõndides»

Holger alias Jan Uuspõld sattus Eesti Laulu mingi kuu aega tagasi. «Siis tulime siia ETV muuseumisse klassiekskursioonile. Vaatasime Toomas Uba kostüümi ja keegi lasi tule ära ja seniajani luusime siin katakombides ja välja ei saa,» rääkis Holger. «Kui nägime Mati Talvikut, minestasime ära terve bändiga kohe.»

Janne Saar «I Am Too Good For You»

Janne alias Jan Uuspõld selgitas, et need essid ja effid laulus on tegelikult ussisõnad. Kivirähk olla tegelikut nende perekonnatuttav. Lauljatar mõistab üldse igasuguseid trikke teha - ta demonstreeris montaažitrikki.

Lowry «You Ain't What I Need»

Pärast esitust tegi Lowry alias Jan Uuspõld kehakeeles selgeks, mida ta laulab. See oli nagu kehakeele morse.






1. «Destiny» - muusika ja sõnad Sven Lõhmus, esitaja Laura



2. «Freedom» - muusika Rolf Roosalu, sõnad Rolf Roosalu ja Maian-Anna Kärmas, esitaja Rolf Junior



3. «Nelikümmend» - muusika ja sõnad Jarek Kasar, esitaja Chalice



4. «One Last Dance» - muusika Pearu Paulus, Ilmar Laisaar ja Alar Kotkas, sõnad Marya Roxx, esitaja Ithaka-Maria



5. «Rändajad» - muusika ja sõnad Sven Lõhmus, esitaja Urban Symphony



6. «See päev» - muusika Stig Rästa, sõnad Fred Krieger, esitaja Traffic



7. «Too Good For You» - muusika ja sõnad Vahur Valgmaa ja Janne Saar, esitaja Janne Saar



8. «Öösiti kõndides» - muusika ja sõnad Holger Tilk, esitaja StereoChemistry



9. «Üürnik» - muusika ja sõnad Jaan Pehk ja Madis Aesma, esitaja Köök



10. «You Ain't What I Need» - muusika ja sõnad Lauri Pihlap, esitaja Lowry

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles