Galerii: Jaapani budistid korraldasid moeshow

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buda mungad ja nunn moeshowl
Buda mungad ja nunn moeshowl Foto: AP / Scanpix

Jaapanis Tokyos Tsukiji Honganji templis toimus buda munkade ja nunnade räppmuusikaga moeshow, reklaamimaks budismi.

Show kandis nime « Tokyo Bouz Collection» ja selles osales 40 inimest kaheksast peamisest budistlikust sektist, vahendab CNN.

Etteasted tehti budistlike suutrate räpiversiooni saatel ning mungad ja nunnad esitlesid oma traditsiooniliste rõivaste erinevaid variante.

«Tahtsime oma etteastega näidata, et budism ja kõik sellega seotu pole igav ja templid pole lihtsalt matuste pidamise paigad,» lausus munk Koji Matsubara.

Ürituse organiseerija, munk Kosuke Kikkawa lisas, et ka budistid soovivad ajaga kaasas käia ja ennast erinevast küljest näidata.

«Loomulikult ei muuda me budistlikke õpetusi, kuid me näitame, et neid saab rakendada ka tänapäevases keskkonnas. Meie eesmärgiks on tavainimeseni jõudmine,» selgitas Kikkawa.

Ta lisas, et näiteks pakuvad nad välismaalastele inglisekeelseid budismi algkursusi ning juba ka lääne stiilis laulatustseremooniaid.

Kohalike budistide sõnul on Jaapani budism kriisis, sest üha vähem noori tunneb huvi religiooni vastu.

«Kui tavapäraselt kannavad budistlikud mungad ühte värvi tumedaid rõivaid, siis meie pakkusime midagi lõbusamat. Mitmevärvilised ning -kihilised munga- ja nunnarüüd pole keelatud,» lisas korraldaja.

Budistide moeshowd vaatamas käinud Sayaka Anma kinnitusel oli ta üllatunud, et religioossed inimesed olid nii moeteadlikud ja nende rõivad mitmevärvilised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles