Nõid Vanaküla: me ei ole vaimselt vabad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Vanaküla
Hannes Vanaküla Foto: Kalev Lilleorg / Õhtuleht

Tänases TV3 dokumnetaalsaates «Eesti nõiad» tutvustati maagi ja selgeltnägijat Hannes Vanaküla, keda tema arvukad jüngrid nimetavad Eesti vaimseks juhiks.

Nõia enda iidoliks oli Gunnar Aarma. Vanaküla esimene raamat pööras ta tülli Eesti tippnõia Vormsi Ennuga. Skandaal lahvatas, kui Hannes kiskus end müügiedu nimel ajalehekaantel alasti.

Hannes Vanaküla «remondib» inimesi juba kümme aastat. Elu ise on sundinud teda otsima vastuseid ning tal ei ole kunagi olnud õpetajaid või juhendajaid.

Mehe elu pöördus peale ristimist. Siis läks see põrguks kätte – õppeedukus kukkus kolinal, tervis läks läbi, tööd kuskilt ei saanud ning naistega oli ka täielik barjäär.

Saatuse tahtel sattus ta ühe tädikese juurde, kus hakkas mõistma, et ristimise läbi loovutas ta suure osa oma väest kirikule. «Ma kaotasin endas alfapesa. Kuidas see nüüd täpselt käib, ma ka ei tea,» seletab selgeltnägija Vanaküla.

Küll aga oskab ta rääkida väga täpselt energiast ja selle äravõtmisest. Alfapesad genereerivat energiat ning kui ta alfapesad tagasi sai, hakkas kõik uuesti hästi minema.

Mehel kulus saladuse jälile jõudmiseks viis aastat. Selle aja jooksul kogunesid tema ümber sõbrad, keda ta nimetab meeskonnaks.

Maagina, õpetajana ja tervendajana hakkas ta tegutsema alles siis, kui oli enda jaoks lahti mõtestanud vaimumaailma. Mingi hetk sattus Vanaküla ka KGB huviorbiiti. Mehe jutu järgi tegid nood maagidega tihedalt koostööd. Nad olevat tahtnud Vanakülagi endale allutada, kuna küpses plaan terve maailm vaimselt vallutada.

«Keda ei saanud allutada, see osteti ära. Keda ei olnud võimalik ära osta, see likvideeriti,» seletab maag. Kuna tema ei olnud nõus KGBle alluma, kiusati tema vanemaid, naine lükati eemale, meeskond löödi laiali ehk teisisõnu – mees oli nurka surutud.

«Ainuke asi, kuidas neist jagu saada – ma pidin ise ka maailmakirjelduse looma,» räägib maag, seletades, et KGB tegeles maailmakirjelduste loomisega.

Oma teadmistest kirjutas ta raamatu ning selle müügiedu nimel võttis ennast lausa alasti. Mees ei mõista ainult, miks keegi tema paroodiast aru ei saanud: «Nalja peab tegema. Elu ei saa võtta nii tõsiselt võtta.» Eesti Nokia kohta leiab Vanaküla, et «meie kaubamärk peaks olema vaimsus».

«Isegi vanemad arvasid alguses, et ma olen natuke vaimselt ära keeranud,» meenutab mees oma maagiksolemise algusaegu. Meditsiini jätab aga mees rahule: «Mina olen ikka vaimse poole pealt. Mina võõrale territooriumile ei trügi.»

«Poliitikud käivad niinimetatud õigete nõidade juures aga sinna oma nina mina ei topi,» räägib Vanaküla oma patsientidest, lisades, et tema juures käib üldjuhul ikka igasuguseid inimesi.

Kõikide hädade puhul selgeltnägija inimest aidata ei saa. «Kui naine ei ole sisemiselt valmis last saama, siis ma ei saa aidata.»

«Lastetuse probleemi puhul on see, et rikastel on lastetuse protsent suurem kui vaestel. Lapse saamiseks on vaja energiat aga rikkad kulutavad selle asjade (vara) peale ära.»

«Kõik me tahame vabad olla ja näiliselt oleme me iseseisev Eesti Vabariik. Tegelikult me ei ole vaimselt vabad,» seletab Vanaküla ning lisab, «minu eesmärk on saavutada vaimne vabadus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles