Ansambel Monitor andis välja hittide kogumiku

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: EAA

Viimati 1980. aastate lõpus üles astunud kunagise tantsuansambli Monitor loomingut kokkuvõttev üllitis «Parimad» on valmis!

«Parimad» koondab bändi tuntuimad palad, teiste seas kuulsa, rahva seas tuntud «Juustulaulu « mis tegelikkuses on Peeter Volkonski sõnadele kirjutatud pala, pealkirjaga «Sind ainult kaupluses näen». Selle loo videos astus üles tänane modelliärinaine Margit Jõgger.

1982. aastal loodud ansambli Monitor lugu «Sind ainult kaupluses näen» peetakse esimeseks räppimist sisaldavaks ja helikandjal avaldatud looks Eestis. Kindlasti mäletavad paljud ka menulugu «Ootan tuult», mis ilmus 1985. aastal ilmunud debüütplaadil «Melodija».

Kultusbändi koosseisu kuulusid teiste seas ka Alar Kotkas, Urmas Laht ning hiljem ansambli Metallist soolokitarristiks olnud Esko Põldvere. Muusikaprodutsent Alar Kotka käe läbi sündinud Monitori kogumikplaat poleks täiuslik, kui sellelt ei leiaks lugusi «Ei näe ma teisi» «Osta makk mul papi», «No oota sa» ja palju teisi hitte.

«Kaheksakümnendate keskpaiku, väikese poisina Räpina Keskkooli fotoringis käimisest mäletan, et esimestele mustvalgetele fotodele andis oma hittidega meeleolu ja värvi juurde just ansambel Monitor, mida ringiruumis tihti kuulatud sai,» kommenteeris raadio Sky Plus muusikajuht Kristjan Hirmo ansamblit Monitor.

«Mälestused sellest ajast on tänagi, piltidel täiesti olemas ja väga head.»


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles