Anu Saagim: ma ei taha teha asja, mis ei paku mulle rahuldust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Saagim; "Olen üle prahi!"
Anu Saagim; "Olen üle prahi!" Foto: Jelena Rudi

Seni Ajakirja Just! peatoimetajana töötanud Anu Saagim põhjendas ametist lahkumist nõudega muuta ajakiri tõsisemaks, mis Saagimi enda sõnul ei sobi kokku tema arusaamaga seltskonnaajakirjandusest.

«Tegelikult meil siin ju nii, et kui Kalev Meedia muutuste teele astus uue telekanali ja internetiportaaliga, pidid muutuma ka kõik ülejäänud Kalev Meedia väljaanded ja sealhulgas ka Just!, millelt nõuti seda, et see muutuks tõsisemaltvõetavaks. Mina tõsiseks muutuda ei tahtnud,» põhjendas Saagim oma lahkumisotsust.

«Põhipõhjus on selles, et mina tahan teha seltskonnaajakirjandust ja meelelahutust ja ma ei saanud aru, kuidas on seda võimalik teha tõsiselt. Selle jaoks on teised väljaanded. Ja nii me omavahel vaidlesime kuni selleni välja, et ma läksin lihtsalt minema. Ma ei taha teha asja, mis ei paku mulle rahuldust.»

«Kui muudeti meie formaati ja me muutusime samasuguseks nagu ajakiri «Naised» ja meile toodi eeskujuks «Kroonikat», et muutuge samamoodi tõsisemaks, siis ma ütlesin, et turul on juba 13 või 15 sellist naistelehte, milleks ühte juurde on vaja? Sellega ei oldud nõus ja kuna mina pean ikka tantsima selle pilli järgi, kes muusika maksab, tuli mul lahkuda.»

«Kui ma tahaks teha midagi sellist, mis mulle meeldib, peaksin tegema vist ajakirja «Saagim», kus oleks kärtsu, mürtsu, nalja ja roosasid uudiseid. Kui Just! ei ole enam Just!, siis ei ole seda vaja teha. Minu arvates ei ole võimalik teha poolkõva asja ja ma ei oska teha tõsist meelelahutust.»

Ametist lahkunud Saagim vaatab enda sõnul lootusrikkalt tulevikku, sest võimalusi enese teostamiseks ja uusi tööpakkumisi on enam kui küll.

«Praegu sain just «Naistelehest» pakkumise, vaatame, mis sellega saab. Teha on palju, seda ma nüüd küll ei põe. Ma sain tegelikult meedias töötades kõva kooli ja ma olen selline poolvalmis ajakirjanik. Ma ei ole veel päris ajakirjanik, aga meelelahutusajakirjanik kohe kindlasti,» oli Saagim rõõmsameelne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles