Jan Uuspõld lõi uue komöödiateatri

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Uuspõld
Jan Uuspõld Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Näitleja Jan Uuspõld lõi uue erateatri, mis hakkab pakkuma nn

stand-up

komöödiaid.

Märtsis alustab etendustega näitleja Jan Uuspõllu vastloodud Monoteater, tuues lavale legendaarse etenduse Ürgmees, teatas teater pressiesindaja vahendusel.

Monoteatri loojate sõnul on nende soov pakkuda publikule Eestis siiani väga vähe levinud stand-up komöödiat.

«See žanr on Eestis peaaegu tundmatu, seepärast ongi Monoteatri üks eesmärkidest põnevale teatriliigile hing sisse puhuda,» ütles Uuspõld.

Ta lisas, et arvestades stand-up comedy suurt potentsiaali, liituvad Monoteatri meeskonnaga peatselt mitmed teisedki väga tuntud Eesti näitlejad.

Uue erateatri juht Karl Kermes kinnitab, et Peeter Ojaga on kokkulepped juba sõlmitud, ainult konkreetne lavastus on täpsustamisel.

Monoteatri esimene etendus toimub 3. märtsil, kui lavalaudadele jõuab uuendatud kujul etendus «Ürgmees».

Kuigi Rob Beckeri «Ürgmees» esietendus Eestis kaks aastat tagasi, on tükk praeguseks läbi teinud mitmeid muudatusi ning minimalistlik etendus on saanud uue elu.

««Ürgmehe» lavastaja on Andrus Vaarik ning muusikalise poole eest vastutab Chalice,» selgitas Jan Uuspõld kahe etenduse peamisi erinevusi.

Kõik Tallinna etendused on tõlgitud vene keelde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles