Muusikaauhinnad selguvad riigi kolmes nurgas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal anti elutööpreemia Ivo Linnale (vasakul) ning parima uue tulija auhinna sai Traffic. Pildil ansambli solist Silver Laas.
Eelmisel aastal anti elutööpreemia Ivo Linnale (vasakul) ning parima uue tulija auhinna sai Traffic. Pildil ansambli solist Silver Laas. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

TV 3 ei ole kunagi varem näidatud sellist saadet, kus tehakse otselülitusi kolmest kohast Eestis. Ent sellinesugune saade jõuab eetrisse 19. märtsil, mil telekanal teeb otseülekande Eesti Muusikaauhindade jagamisest.


Tseremoonia ülekanne on produtsent Marko Levo sõnul tehniliselt keerulisem kui kunagi varem. «Kui tavaliselt on olnud üks kontserdipaik, kust ülekanne kestab mitu tundi, siis seekord saavad inimesed näha, mis toimub kolmes kontserdipaigas,» selgitas ta.

Tallinnas jagatakse auhindu Vene draamateatris, Viljandis Pärimusmuusika Aidas ja lisaks ühes Lõuna-Eesti külakeskuses, mille täpset asukohta Levo veel ei avalikustanud. «Seal on täpsed kokkulepped veel sõlmimata, aga võib julgelt öelda, et läheme seekord maainimeste juurde,» ütles ta.

Tallinnast välja viiakse ka osa auhindadele kandideerivatest muusikutest.Tallinnast välja viiakse ka osa auhindadele kandideerivatest muusikutest.

«See, mida oma satelliittehnikaga tegema hakkame, on logistiliselt ikka päris erakordne asi,» märkis produtsent Levo.

Kui Tallinnas juhivad saadet Krista Lensin ja Alari Kivisaar, siis Viljandis annab auhindu üle Ando Kiviberg. «Ma ei tea, kes maakohast saadet juhtima hakkab, aga kindlasti on see inimene, kes on kohaliku kultuurieluga seotud,» ütles Levo.

Auhinnagalal selguvad teiste seas aasta album, aasta ansambel, aasta uus tulija, aasta naisartist ja aasta meesartist. Tänavu on ka rahval võimalik oma lemmiku poolt hääletada, sest uue kategooriana selgitatakse välja aasta rahva lemmik. Uuendusena on lisandunud kategooria «Aasta popartist».

 Kategooriaid «Aasta albumikujundus» ja «Aasta hittlugu» sellest aastast enam ei ole; viimane asendati kategooriaga «Aasta rahva lemmik».

Esmakordselt avalikustatakse ka žüriiliikmete nimekiri, mis on peagi kättesaadav kodulehel muusikaauhinnad.eu.

Muusikaauhinnad

•    Auhindu jagatakse 11. korda, tseremooniat korraldab Eesti Fonogrammitootjate Ühing
•    Otseülekanne algab TV 3s 19. märtsil kell 21
•    Õhtujuhid Tallinnas on Krista Lensin ja Alari Kivisaar
•    Õhtujuht Viljandis on Ando Kiviberg
•    Auhindu jagatakse 15 kategoorias
Allikas: PM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles