Eesti rõivatööstuse etalonkeha on Cathy Tullkvist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cathy Tullkvist
Cathy Tullkvist Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Moetööstuse telgitagustesse lubatud ETV uurimussaade «Pealtnägija» avalikustab esmakordselt saladuse, kes on need Eesti rõivastööstuste ideaalmannekeenid, kelle kehaproportsioonide järgi kõigile riideid valmistatakse.

Montoni ja Ivo Nikkolo naistekollektsiooni etalonmodelliks on 1989. aasta Miss Estonia Cathy Tullkvist.

«Cathy mõõdud on ideaalsed. Eestis lihtsalt ei ole teist sellist inimest,» teatas Montoni disainer Piret Puppart.

Naiste ideaalseteks mõõtudeks loetakse 88-68-98. Iga uue kleidi, seeliku ja triiksärgi peab Cathy selga tõmbama vähemalt kaks-kolm korda ning tema juhtnööride järgi hakkavad rätsepad rõivastele muudatusi tegema.

«No vahest viskab ära ka. Koguaeg pead ühte mõõtu olema. Te ei kujuta ette, kuidas selg ja jalad väsivad,» kurtis Cathy Tullkvist.

Meeste etalonkehaks Montonis on modell Olari Paadimeister, kelle peamiseks tööülesandeks on kükitamine.

«Kui on vaja joosta või hüpata ja karata, siis ma teen mis vaja, et anda piisavalt hea tagasiside toote kohta,» selgitas Paadimeister.

Meeste tähtsaimad mõõdud: õlavööde 48 cm, vööümbermõõt 87 cm ning tasku sügavus 28 cm.

«Olari võtab uued linapüksid koju kaasa ja hüppab nendega diivani peal, sest praak ei tule proovis välja,» sõnas Montoni disainer Kaire Kivari.

Tõeline täppisteadus on aga hoopis aluspesu etalonide töö, sest stringidesse sulamisel määravad mugavuse millimeetrid.

«Pesu peab teiste riiete all olema mugav. Põhimõtteliselt peab olema tunne nagu sul ei olekski midagi seljas siin all,» ütles BonBon Lingerie modell Dea Sumin.

Aluspesumodelli rinnapartii ideaalne suurus: 75 B.

«Dea on selles mõttes hea, et ta plärtsatab kohe kõik välja. Mul on olnud ka selline modell, kes ütleb iga asja peale: nii hea, nii hea. Dea aga ütleb, et see ei kõlba mulle kohe üldse,» tutvustas aluspesumaailma glamuuri disainer Tiiu Roosma

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles